Neem dit brood

Neem dit brood, neem en breek het
neme dit brood,
doe het tot mijn gedachtenis.
Neem dit brood, dit is Mijn lichaam
dat voor jou verbroken is.
Neme de wijn, drink de beker
Neem de wijn,
doe het tot Mijn gedachtenis.
Neem de wijn, dit is mijn bloed
dat voor jou vergoten is.

                                                  Elly en Rikkert Zuiderveld.

–Goedemorgen en welkom in de Dorpskerk van Dalen.

Vandaag vieren wij met elkaar het Heilig Avondmaal. Iedereen die de dienst van harte wil meevieren is ook uitgenodigd om mee te doen aan het delen van brood en wijn. Het is een ‘lopend’ avondmaal. In deze dienst van brood en wijn gaat voor Ds. Peter den Braanker. De organist vanochtend is Geert Meendering.

-Het ‘lied van de maand’  van februari is Lied 528

‘Omdat Hij niet ver wou zijn is de Heer gekomen’

-Iedereen is van harte welkom om na de  dienst, achter  in de kerk, samen een kop koffie/thee te drinken om elkaar samen te ontmoeten en na te praten.


-Dienst volgende week zondag:

Op zondag 12 februari gaat voor Ds. Peter den Braanker.  De organist is dan Jouke Hordijk uit Sleen.


-De Collectes van vandaag:

Tijdens de dienst is er geen rondgangscollecte. Bij de uitgangen zijn er de schalen voor de diaconie (Jongeren Pakistan} én voor de kerk. Omdat het alsmaar moeilijker wordt contant geld te storten, vragen wij u zoveel mogelijk met collectemunten uw gift te geven.  Verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen. Tel. 0524 795028. Het is vandaag de eerste zondag van de maand; u kunt dan deze munten ook kopen, na de dient, in de consistoriekamer.


-Een groet van de gemeente:

Vorige week zondag 29 januari, waren de bloemen voor mevr. Henny Klaassen, aan de Schansweg 1 in Stieltjeskanaal. Een kaart, met groet van de gemeente, is gestuurd naar mevr. Jannie Meppelink in Dalerveen.


-Stamppottenbuffet:

De Activiteitencommissie organiseert het jaarlijkse stamppottenbuffet op zondagmiddag 19 februari, aanvang 16.45 uur. Tal van vrijwilligers bereiden een smakelijke maaltijd. Zij trakteren ons op o.a. Stamppot Boerenkool, Hutspot, Andijvie, Zuurkool én…. heerlijke toetjes. Fijn, dat na de Corona-jaren we nu eindelijk weer samen aan tafel kunnen. Elkaar ontmoeten en tijdens het eten weer even bijpraten. In de kerk, op de Avondmaalstafel, ligt een intekenlijst voor opgave.


Autodienst:

Volgende week zondag 12 februari kunt u Kees Matthijsse bellen voor de autodienst. Wilt u hier van gebruik maken dan graag (uiterlijk een dag van te voren) even bellen met Kees: 0524 550696


Jaarthema 2023/2024 wordt ‘Ga mee!’

Vanaf september 2023 is het jaarthema van de Protestantse Kerk ‘Ga mee! Samen getuigen van geloof, hoop en liefde’. Deze oproep is gebaseerd op het hoofdstuk ‘Kinderen van één Vader’ uit de visienota van de Protestantse Kerk. Met dit jaarthema worden gemeenten van de Protestantse Kerk uitgedaagd om samen op te trekken met andere gelovigen en mensen van goede wil. Scriba René de Reuver: “De kerk van Christus is kleurrijker dan we denken.


-Zondagsschool 5 februari:

Vanmorgen is er Zondagsschool in de Weme, schuin tegenover deze kerk. Alle kinderen zijn welkom!


 Agenda                             

Zondag 19 februari  –  10.00 uur

Ds. Peter den Braanker 


Zondag 26 februari  –  10.00 uur

Ds. H Veltman uit Almelo


Zondag 5 maart   –  10.00 uur

Ds. Peter den Braanker