Hartelijk welkom allemaal in onze Dorpskerk.

Op deze tweede zondag van de sprokkelmaand februari gaat voor ‘onze eigen’ dominee Peter den Braanker. De organist deze ochtend is Jouke Hordijk uit Sleen.

Het ‘lied van de maand’,  van februari, is Lied 528

‘Omdat Hij niet ver wou zijn is de Heer gekomen’

Iedereen is van harte welkom om na de  dienst, achter  in de kerk, samen een kop koffie/thee te drinken om elkaar samen te ontmoeten en na te praten.


-Dienst volgende week zondag:

Op zondag 19 februari gaat voor Ds. Peter den Braanker.  De organist is dan Bert van der Klis.


-De Collectes van vandaag:

Tijdens de dienst is er geen rondgangscollecte. Bij de uitgangen zijn er de schalen voor de diaconie (Noodhulp Ethiopië) én voor de kerk. Omdat het alsmaar moeilijker wordt contant geld te storten, vragen wij u zoveel mogelijk met collectemunten uw gift te geven.  Verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen. Tel. 0524 795028. Betalen kan direct, of via overboeking.


Zware aardbevingen in Turkije en Syrië.

In de nacht van zondag 5 en maandag 6 februari werden Turkije en Syrië getroffen door twee alles verwoestende aardbevingen. Mede door de vele naschokken en de zeer barre weersomstandigheden zijn de gevolgen verschrikkelijk. De eerste dagen waren er al duizenden doden en gewonden en cijfers over de vele  slachtoffers nemen nu, iedere dag, nog steeds toe. Volgende week zondag 19 februari is in onze kerk van Dalen, de diaconiecollecte voor deze grote ramp met zijn verstrekkende gevolgen. De diaconie van Dalen zal het bedrag van deze collecte, die zondag verdubbelen!


Autodienst:

Volgende week, zondag 19 februari, kunt u Kees Matthijsse bellen voor de autodienst. Wilt u hiervan gebruik maken dan graag (uiterlijk een dag van te voren) even bellen met Kees: 0524 550696


-Een groet van de gemeente:

Vorige week zondag 5 februari, waren de bloemen voor mevr. E Benning-Knol, aan de Ballandstraat 31 in Dalen. Een kaart, met groet van de gemeente, is gestuurd naar mevr. R Doornbos, Vincent van Goghstr. 2, Coevorden.


-Geluk:

“Geluk is als een vlinder; hoe meer je het achtervolgt, hoe meer het je zal ontglippen, maar als je je aandacht op andere dingen richt, zal het komen en zacht op je schouder komen zitten.”

Het geheim van geluk, zie je, ligt niet in het zoeken  naar meer, maar in het ontwikkelen van het vermogen        om van minder te genieten.”                      – Socrates


-Stamppottenbuffet:

De Activiteitencommissie organiseert het jaarlijkse stamppottenbuffet op zondagmiddag 19 februari, aanvang 16.45 uur. Tal van vrijwilligers bereiden een smakelijke maaltijd. Zij trakteren ons op o.a. Stamppot Boerenkool, Hutspot, Andijvie, Zuurkool én…. heerlijke toetjes. Fijn, dat na de Corona-jaren we nu eindelijk weer samen aan tafel kunnen. Elkaar ontmoeten en tijdens het eten weer even bijpraten. In de kerk, op de Avondmaalstafel ligt, vandaag 12 februari, voor de laatste keer de intekenlijst voor opgave!


-Kliederkerk 12 februari:

Nieuwe invulling van de zondagochtend voor kinderen van 4 tot en met 16 jaar. Eens per maand op zondagochtend van 10 tot 12: samen zijn, verhaal, knutselen en spelletjes spelen. In de WEME, aan de Hoofdstraat 24. Allemaal van harte welkom. Meer info op: www.dorpskerkdalen.nl


Agenda                             

Zondag 26 februari  –  10.00 uur

Ds. Harm Veltman uit Almelo


Zondag 5 maart   –  10.00 uur

Ds. Peter den Braanker


Zondag 12 maart  –  10.00 uur

Ds. Peter den Braanker