We vinden het fijn dat u er bent, of zoals wij hier in Dalen zeggen: ‘Bliede daj der bint!’

 Voel u welkom in deze speciale Drentstalige dienst.  Een dienst die geheel in het teken staat van onze Drentse streektaal. In deze Drentse dienst gaat  vanmorgen voor Ds. H. Katerberg uit Borger. En de organist is deze ochtend Gea Wolters uit Dalen.

Het lied van de maand april,  is Lied: 623: 1, 2, en 9            ‘O hart, spring op vol vreugde, want dit is ongehoord”

Na de dienst, is er achter in de kerk, gelegenheid om met elkaar een bakkie koffie of thee te drinken. Elkaar te ontmoeten en weer even bij te praten.


-Dienst volgende week zondag:

Aanstaande zondag 30 april is er in onze Dorpskerk van Dalen weer dienst. In deze dienst is Ds. L. van der Veer uit Oosterhesselen de voorganger. De organist op die ochtend is Jouke Hordijk uit Sleen.


-De Collectes van vandaag:

Tijdens de dienst van vanmorgen is er geen rondgangscollecte. Bij de uitgangen zijn er de schalen voor de diaconie én voor de kerk. Omdat het alsmaar moeilijker wordt contant geld te storten, vragen wij u zoveel mogelijk met collecte-munten uw gift te geven. Verkrijgbaar aan de Meester Cassastraat 62 in Dalen tel. 0524 795028  U kunt contant betalen of het bedrag later over te maken.


-Kliederkerk Dalen:

De volgende Kliederkerk is op zondag 14 mei a.s. Iedere tweede zondag van de maand is er de Kliederkerk in de Weme. De Kliederkerk is er voor iedereen. Zowel kinderen, jongeren, maar ook volwassenen die het leuk vinden om creatief te bezig te zijn. Welkom allemaal!


Drentstalige kerkdiensten:

Er zijn nog heel regelmatig op veel plekken in Drenthe, kerkdiensten in onze streektaal. Mensen die zo’n kerkdienst meegemaakt hebben, zeggen vaak: ‘Het raakt je achter ‘t vessie’. Met andere woorden: een kerkdienst in de streektaal kan soms meer met je doen, dan een dienst in het Nederlands. De woorden waarin je, in welke taal  dan ook, groot geworden bent komen vaak ‘directer’ binnen. Ook al is zo’n dienst, wat de inhoud betreft, niet anders dan een Nederlandse dienst, het zegt de mensen vaak wel meer.

*Huus van de taol maakt zich warm voor de Drentse streektaal om deze een vaste en gewaardeerde plek in de Drentse samenleving te geven.


-Autodienst:

Volgende week zondag 30 april 2023, heeft Kees Matthijse autodienst. Wilt u hiervan gebruik maken, dan graag even bellen met Kees: tel. 0524 550696


-Een groet van de gemeente:

Vorige week, zondag 16 april, waren de bloemen voor de fam. Ensing, Wendakkers 30 in Dalen. En een kaart, met groet van onze gemeente, is verstuurd naar de fam. Heethuis, aan de Maandehof 29, in Dalen.


-Kopij Zandloper:

(Uiterlijk) aanstaande dinsdag 25 april, is het weer de laatste dag om de kopij in te leveren voor de volgende Zandloper van de maand mei. Dit kan via de mail: redactiezandloper@dorpskerkdalen.nl


-Spreuk van de zondag:

Over elke berg leidt wel een pad,                                     

al is het vanuit het dal niet altijd te zien.

                                                              Theodore Roethke Agenda

Zondag 7 mei  –  10.00 uur

Ds. Peter den Braanker.


Zondag 14 mei  –  10.00 uur

Ds. Peter den Braanker.


Zondag 21 mei  –  10.00 uur

Ds. H. Veltman uit Almelo.