Vuur uit de hemel breng vuur in mijn hart

Maak mij warm, maak mij zacht
Dat ik leef, uit uw kracht

Vuur uit de hemel breng vuur in mijn hart

Maak mij vol, van Uw geest
Maak mij klaar, voor het feest

Vuur uit de hemel breng vuur in mijn hart

Geef mij licht, uit Uw bron
Dat ik straal, als de zon

Vuur uit de hemel breng vuur in mijn hart

                                             Elly & Rikkert

 

Welkom op deze Pinkstermorgen….

in de eeuwenoude Dorpskerk van Dalen. Vandaag vieren wij de uitstorting van de Heilige Geest. De voorganger in deze Pinksterdienst is Ds. Peter den Braanker en de organist is Geert Meendering uit Borger.

Het lied van de maand mei, is Lied: 664: ‘Naam van Jezus, nu verheven boven alle namen uit’

Na de dienst, is er achter in de kerk, gelegenheid om met elkaar een bakkie koffie of thee te drinken. Elkaar te ontmoeten en weer even bij te praten.

Iedereen is van harte welkom!


Dienst volgende week zondag:

 Zondag 4 juni is het de eerste zondag na Pinksteren. Deze zondag wordt genoemd naar de Drieëen-heid: ‘Zondag Trinitatis’. Met deze zondag wordt de periode van de kerkelijke feesten, die met Kerst is begonnen, afgesloten. In deze dienst gaat voor Ds. Peter den Braanker en achter het orgel zit dan Bert van der Klis uit Emmen.


Autodienst:

Volgende week zondag 4  juni, is de chauffeur van de autodienst Henk Dekker. Graag een dag van te voren even bellen met Henk: tel. 0524 223742


-De Collectes van vandaag:

 Tijdens de dienst van vanmorgen is er geen rondgangscollecte. Bij de uitgangen zijn er de schalen voor de diaconie (Pinkstercollecte – Zending Egypte))  én voor de kerk. Omdat het alsmaar moeilijker wordt contant geld te storten, vragen wij u zoveel mogelijk met collecte-munten uw gift te geven. Verkrijgbaar aan de Mr. Cassastr.62 in Dalen, tel. 0524 795028. Volgende week zondag 4 juni kunt u de munten ook kopen, na de dienst, in de consistoriekamer. (1e zondag v d maand)


-Kliederkerk Dalen:

Kliederkerk is een plek waar iedereen zich thuis mag voelen. Voor kinderen, jongeren en volwassenen die het leuk vinden om creatief bezig te zijn. De Kliederkerk is er iedere    tweede zondag van de maand. De volgende Kliederkerk is zondag 11 juni in de Weme.  Van 10  tot 12 uur!  Allemaal van harte welkoml!


-Een groet van de gemeente:

 Vorige week, zondag 21 mei, waren de bloemen voor Fam. Hekhuis, Hoofdstraat 119 in Dalerveen. En een kaart, met groet van onze gemeente, is verstuurd naar fam. Schans aan de Spil 9 in Dalen.


-Inzameling goederen bazaar:

 Deze zomer zijn er weer de zomeravondmarkten in Dalen. Als Dorpskerk van Dalen zijn wij ook weer van plan om deel te nemen met de traditionele bazaar in én rond de Weme. Om dit alles mogelijk te maken hebben we nog weer verkoopbare spulletjes nodig o.a. Boeken, speelgoed en huishoudelijke artikelen. GEEN  meubilair, kleding en elektrische apparatuur.  Verzoek om spullen verpakt in dozen aan te leveren.  U kunt deze inbrengen in de Weme, Hoofdstraat 24, Dalen.  *Zaterdag 10 juni, vanaf 10 uur tot 12.00 uur is de 2de   én laatste mogelijkheid om spullen in te leveren!

*Meer info in de Zandloper én op de Kerkwebsite.


-Spreuk van de zondag:

‘Oordeel iemand niet naar zijn succes, maar naar het aantal keren dat hij is gevallen én weer opnieuw is opgestaan’.

Nelson Mandela 1918 –  2013


 Agenda

Zondag 11 juni  –  10.00 uur

Ds. Peter den Braanker.  Heilig Avondmaal


Zondag 18 juni  –  10.00 uur

Ds. De Boer-Knegt uit Dalen