Vandaag, zondag 4 juni is het de eerste zondag na Pinksteren. Allemaal welkom op deze zondag die wordt genoemd naar de Drieëen-heid: Zondag Trinitatis’. Met deze zondag wordt de periode van de kerkelijke feesten, die met Kerst is begonnen, afgesloten. In deze dienst gaat voor onze eigen dominee Peter den Braanker en achter het orgel zit vanmorgen Bert van der Klis.

Het lied van de maand juni, is Lied 119a: 1 en 4  ‘Uw woord omvat mijn leven en tilt het aan het licht’

Met elkaar in gesprek gaan, elkaar ontmoeten, naar elkaar luisteren. U bent daarvoor na de dienst onder het genot van een kopje koffie of thee, allemaal van harte uitgenodigd!  Een moment van ontmoeting!


-Dienst volgende week zondag:

Volgende week zondag 11 juni vieren wij samen het feest van brood en wijn. In deze Avondmaalsviering gaat voor Ds. Peter den Braanker. De organist van die zondag is Geert Meendering uit Borger.


-De Collectes van vandaag:

Tijdens de dienst van vanmorgen is er geen rondgangscollecte. Bij de uitgangen zijn er de schalen voor de diaconie én voor de kerk. Omdat het alsmaar moeilijker wordt contant geld te storten, vragen wij u zoveel mogelijk met collecte-munten uw gift te geven. Verkrijgbaar aan de Mr. Cassastr.62 in Dalen, tel. 0524 795028. Vandaag kunt u de munten ook kopen, na de dienst, in de consistoriekamer. (1e zondag v d maand)


-Om alvast in de agenda te zetten:

Nu onze dominee Peter den Braanker heeft aangegeven dat hij dit najaar een nieuwe uitdaging aangaat in de PKN gemeente te Den Helder, moeten wij op zoek naar een vervanger. Natuurlijk feliciteren we Peter van harte met zijn nieuwe gemeente en wensen we hem en zijn gezin alle succes en veel woongenot in Den Helder. In Dalen zijn we als kerkenraad inmiddels gestart met het vervolg voor ons. En daartoe willen we als één van de eerste dingen u als gemeenteleden uitnodigen voor een gemeente avond.  Deze avond staat gepland op:  

  • MAANDAG 10 JULI, 20.00 UUR IN DE WEME

Op deze avond kunnen we met elkaar als gemeente o.a. nadenken over belangrijke punten die we mee moeten nemen in het profiel voor de nieuwe predikant.


Autodienst:

Volgende week zondag 11  juni, is de chauffeur van de autodienst Hanneke Koops. Graag een dag van te voren even bellen met Hanneke: tel. 06 48425561


-Inzameling goederen bazaar:

Deze zomer zijn er weer de zomeravondmarkten in Dalen. Als Dorpskerk van Dalen zijn wij ook weer van plan om deel te nemen, met onze traditionele bazaar in én rond de Weme. Om dit alles mogelijk te maken hebben we nog weer verkoopbare spulletjes nodig o.a. Boeken, speelgoed en huishoudelijke artikelen. GEEN  meubilair, kleding en elektrische apparatuur.  Verzoek om spullen verpakt in dozen aan te leveren.  U kunt deze inbrengen in de Weme, Hoofdstraat 24, Dalen.  *Zaterdag 10 juni, vanaf 10 uur tot 12.00 uur is de 2de   én laatste mogelijkheid om spullen in te leveren!

*Meer info in de Zandloper én op de Kerkwebsite.


-Kliederkerk Dalen:

Kliederkerk is een plek waar iedereen zich thuis mag voelen. Voor kinderen, jongeren en volwassenen die het leuk vinden om creatief bezig te zijn. De Kliederkerk is er iedere tweede zondag van de maand. De volgende Kliederkerk en ook de laatste van het seizoen is op zondag 11 juni 2023  in de Weme.  Van 10  tot 12 uur!  Allemaal van harte welkoml!


Groet van onze gemeente:

Vorige week, zondag 28 mei, waren de bloemen voor dhr. L. Meppelink aan de Hoofdstraat in Dalerveen en een kaart, met groet van onze gemeente, is verstuurd naar fam. Schrik in Stieltjeskanaal.


 Agenda

Zondag 18 juni  –  10.00 uur

Ds. De Boer-Knegt uit Dalen


Zondag 25 juni  –  10.00 uur

Ds. Peter den Braanker.


Zondag 2 juli  –  10.00 uur

Ds. Peter den Braanker