Vader

 Armen die beschermen,                               

 woorden vol met moed.                                      

Vader ik ben uw zo dankbaar,

voor alles wat u voor mij doet.

Hartelijk welkom op deze zomerse Vaderdag in onze Dorpskerk van Dalen. De voorganger van vanmorgen is Ds. F. de Boer-Knegt uit Dalen en de organist is deze ochtend Bert van der Klis uit Emmen.

Het lied van de maand juni, is Lied 119a: 1 en 4   ‘Uw woord omvat mijn leven en tilt het aan het licht’

Na de dienst, is er achter in de kerk, gelegenheid om met elkaar een bakkie koffie of thee te drinken. Elkaar te ontmoeten en weer even bij te praten.  Iedereen is van harte welkom!


Dienst volgende week zondag:

Zondag 25 juni, gaat in onze kerk voor: Ds. Peter den Braanker uit Dalen. De organist is die ochtend Gea Wolters, ook uit Dalen. Aanvang om 10.00 uur.


-De Collectes van vandaag:

Tijdens de dienst van deze ochtend is er geen rondgangscollecte. Bij de uitgangen zijn er de schalen voor de diaconie én voor de kerk. Omdat het alsmaar moeilijker wordt contant geld te storten, vragen wij u zoveel mogelijk met collecte-munten uw gift te geven. Verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen,  tel. 0524 795028.


-Volgende week – Collecte ‘Kerk in Actie’:

Op 20 juni is het Wereldvluchtelingendag.  Wereldwijd zijn er zo’n 100 miljoen mensen op de vlucht. Dit jaar collecteren we (zondag 25 juni) voor Venezolaanse vluchtelingen in Colombia.

Door de politieke en economische crisis in Venezuela steken vluchtelingen uit dit land regelmatig de grens met Colombia over, op zoek naar bestaanszekerheid. Met name kinderen en jongeren zonder familie zijn kwetsbaar voor (seksuele) uitbuiting.  Met steun van ‘Kerk in Actie’ begeleidt de Colombiaanse organisatie Renacer jongeren, om te voorkomen dat ze in handen van mensenhandelaren vallen. Deze collecte wordt volgende week zondag   van harte aanbevolen!


Autodienst:

Volgende week zondag 25  juni, is de chauffeur van de autodienst Heika Meppelink. Graag  zaterdags voor de dienst even bellen met Heika: tel. 06 10814647


-Een groet van de gemeente:

Vorige week (zondag 11 juni) waren de bloemen voor de fam. Boneschansker in de Selkersgoorn in Dalen.

En een kaart, met groet van onze gemeente, is verstuurd naar Roelof Kamps, Weiert 17 in Dalen.


-Gemeenteavond:

Nu dominee Peter den Braanker heeft aangegeven dat hij een nieuwe uitdaging aangaat in Den Helder, moeten wij op zoek naar een nieuwe dominee.  In Dalen hebben we als kerkenraad inmiddels een begin gemaakt met de procedure van opvolging. En daartoe willen we als een van de eerste stappen, u als gemeenteleden uitnodigen voor een gemeenteavond. Hier kunnen we de actuele stand van zaken met elkaar doornemen, spreken over het profiel van de nieuwe predikant en de beroepingscommissie, die vanzelfsprekend samengesteld moet worden.  Deze gemeenteavond staat gepland op:         

-MAANDAG 10 JULI, 20.00 UUR in de WEME-


-Overgangsdienst:

 Voor 2 kinderen uit Dalen is het op zondag 16 juli een bijzondere dag. We vieren dan de overgang van groep 8 naar de middelbare school. Delaja en Martijn gingen al heel wat jaren naar de zondagsschool. Nu is er de Kliederkerk en daar hopen we ze de komende jaren nog regelmatig te zien. We beginnen 16 juli in de kerk, samen met de aanwezige kinderen en tieners. Voor de preek begint zullen we de kerk uitgaan, om deze gebeurtenis verder te vieren op een andere plek.  Meer info in de volgende Zandloper én op onze kerkwebsite.


Spreuk van de zondag:

‘Zondag is voor rust en ontspanning, genieten én voor nieuwe positieve energie. Dus neem de tijd om daarvoor je ‘batterijen’ op te laden’.


Agenda

Zondag 2 juli  –  10.00 uur

Ds. Peter den Braanker


Zondag 9 juli  –  10.00 uur

Dhr. A. Metselaar uit Hoogeveen


Zondag 16 juli  –  10.00 uur

Ds. Peter den Braanker