De recente gebeurtenissen in Israël en Gaza hebben dramatische gevolgen. Het leed onder zowel Joden als Palestijnen is onbeschrijfelijk. Kerk in Actie ondersteunt wereldwijd mensen in nood. Dat doen ze nu ook in Israël en Gaza.

Collecte Noodhulp ‘Kerk in Actie’. Zondag 11 februari 2024

Hebt u de collecte gemist en wilt u nog doneren: dan kunt u deze Noodhulp steunen, door een rechtstreekse bijdrage aan deze collecte over te maken op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. ‘Noodhulp Israël en Gaza’ of doneer online. Hartelijk dank!

Hulp aan Israël en Gaza

Kerk in Actie is deze noodhulpactie gestart voor Israël en Gaza. In Israël bieden we praktische en psychosociale hulp aan groepen die op dit moment extra kwetsbaar zijn, waaronder vluchtelingen en arbeidsmigranten uit Azië en Afrika. In Gaza is dringend behoefte aan voedsel, water, medische benodigdheden en psychosociale hulp. Via ons internationale netwerk en in samenwerking met plaatselijke kerken van Palestijnse christenen bieden we waar mogelijk hulp aan slachtoffers van het huidige geweld, ongeacht hun geloof of afkomst.

         Help mee

De oorlog tussen Hamas en Israël roept in Nederland, en ook binnen onze kerk, veel emoties op. Als kerk weten we ons verbonden met alle slachtoffers van dit geweld, zowel aan Israëlische áls aan Palestijnse kant, en willen we hulp bieden daar waar dat het hardst nodig is. Daarom doet ‘Kerk in Actie’ een klemmend beroep om mee te helpen aan deze Noodcollecte..

Noodoproep Gaza: er is behoefte aan álles!

De situatie in Gaza is dramatisch. We zien de beelden en horen en lezen de berichten in de media. Onvoorstelbaar veel doden, gewonden die niet verzorgd kunnen worden. Bijna de hele bevolking is op de vlucht, maar nergens is een veilige plek om naartoe te gaan. Er is behoefte aan alles. Vanuit een interkerkelijk netwerk en samen met Palestijnse, plaatselijke kerken helpt ‘Kerk in Actie’ de mensen in nood in Gaza: in Gaza-stad met een mobiele gezondheidskliniek, in het zuiden krijgen moeders met jonge kinderen hulp om te herstellen van trauma’s. En overal waar nodig helpt Kerk in Actie met onderdak, voedsel, water, hygiënematerialen en andere levensbehoeften.

Niet alleen in Gaza, maar ook inwoners van Israël en de Westelijke Jordaanoever krijgen hulp.

Kerk in Actie doet een dringend beroep op ons om de mensen in Gaza, Israël en de Westelijke Jordaanoever te steunen, met uw gebed én met uw gift.  Doet u mee? Wij bevelen de collecte van harte bij u aan.