Vertrouwen

Ik zie haar eerste bloei                                   

nog op het kale hout

en vraag bezorgd, vanwaar die vroege groei

de nachten zijn nog zo koud

 

De boom zegt niets maar

bloeit mij aan alsof haar zachte kracht                       

de strengste vorsten zal weerstaan,                        

  ook deze nacht.

                                                    Corja Bekius


Welkom allemaal in de Dorpskerk van Dalen. Op deze derde zondag in de Veertigdagentijd is vanmorgen onze voorganger Ds. Pieterjan de Buck en de organist van  vandaag is Bert van der Klis.


Iedereen is van harte welkom om, na de dienst een heerlijk kopje koffie of thee met elkaar te drinken. Elkaar te ontmoeten  en/of even bij te kletsen.


 -Dienst volgende week zondag:

Volgende week zondag, 10 maart om 10.00 uur is er weer dienst in de Dorpskerk van Dalen. Op deze 4e zondag van de Veertigdagentijd, is Ds. H. Katerberg de voorganger. Het is dan een Drentse dienst. De organist   is dan Jouke Hordijk uit Sleen.


-Collectes vandaag:

De rondgangscollecte van vanmorgen is voor de Diaconie (Zending Midden Oosten) én de collecte bij de uitgang is voor de instandhouding van onze eredienst hier in Dalen. Collectemunten zijn verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen, tel. 0524 795028  *Vandaag is het de eerste zondag van de maand, en kunt u de munten ook kopen (na de dienst) in de consistorie.


-Autodienst:

Wilt u graag naar de kerk, maar  u hebt geen vervoer? Dan is er zondags de autodienst. Volgende week zondag 10 maart is Hanneke Koops de chauffeur: tel. 06 48425561


-Een groet van de gemeente:

Vorige week zondag (25 februari) zijn de bloemen vanuit  de kerk bezorgd bij dhr. Albert Koops, Hakstee 1 in Wachtum. En een kaart, met een groet van onze gemeente, is verstuurd naar dhr. B. Ensing, Wendakkers 30 in Dalen.


Omzien naar elkaar:

Plotseling kan alles anders zijn.  (b.v. door ziekte, of bij een ziekenhuisopname) en is het fijn én belangrijk om steun en aandacht van de mensen om je heen te krijgen. In deze rubriek vragen we, als u dit herkent en u wilt dit graag delen, om dit a.u.b. per mail door te geven via de <contactpagina> op deze site.


-Kom je brood bakken?

Op Witte Donderdag  (28 maart) vieren we in de kerk de Maaltijd van de Heer met brood en wijn. Johanna en ik nodigen jongeren en kinderen uit om op woensdag 27 maart, 15-17 uur, in de pastorie brood te komen bakken dat we een dag later bij de Avondmaalsviering in de kerk zullen gebruiken. Bakker Petrus Hollenga komt ons assisteren. Bij het broodbakken horen en zien we hoe ‘brood dat leven geeft’ tot stand komt: de graankorrel laat zich vallen in de aarde, ontkiemt en draagt zó vrucht, wordt geoogst, vermalen, gedeeld, er wordt gist (Geest) toegevoegd, en zo ‘vormen vele korrels saam een kostbaar brood in Gods naam’. Het is belangrijk dat je je komst van tevoren aanmeldt, welkom! Ds. Pieterjan  de Buck,  tel. 06-30382415 of via de <contactpagina> op deze site.


-Kliederkerk in Dalen:

Wat is de Kliederkerk? De Kliederkerk is voor iedereen. Zowel kinderen, jongeren, maar ook volwassenen die het leuk vinden om creatief bezig te zijn. Met samen ontdekken en samen vieren, willen we verhalen uit de bijbel samen beleven. Volgende week zondag 10 maart 2024, van 10.00 tot 12.00 uur is er weer Kliederkerk.


-Spreuk van de zondag:

            Belangrijk is niet alleen de weg die je gaat,                                         maar ook het spoor dat je achterlaat.


Kerkdiensten agenda

 Zondag 17 maart   –  10.00 uur

5e zondag veertigdagentijd.

Ds. Pieterjan de Buck


Zondag 24 maart   –  10.00 uur

Palmzondag. Het feest van de intocht in Jeruzalem.

Ds. H. Jumulet uit Erica