Welkom allemaal in de Dorpskerk van Dalen, 

op de 5de zondag in de Veertigdagentijd. Een vindplaats van Geloof, Hoop en Liefde. In de eredienst van deze morgen gaat voor Ds. Pieterjan de Buck.  M.m.v. Christelijk Groot Gemengd Koor “Polyphonie” uit Muntendam / Stadskanaal. Het koor staat o.l.v. Ronald IJmker en de organist is Gerwin van der Plaats.

Na de dienst, is iedereen van harte welkom om samen een bakkie koffie of thee te komen drinken. Achterin de kerk (onder het orgel), is er dan weer de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en even bij te kletsen en te praten.


-Dienst volgende week zondag:

 Volgende week zondag, 24 maart om 10.00 uur is er weer dienst in de Dorpskerk van Dalen. We vieren dan het feest van de intocht in Jeruzalem. De voorganger op Palmzondag is Ds. H. Jumelet uit Erica en de organist is dan Gea Wolters uit Dalen.


-Collectes vandaag:

De rondgangscollecte van vanmorgen is voor de Diaconie (Kerk in Actie- kinderen Rwanda) én de collecte bij de uitgang is voor de instandhouding van onze eredienst hier in Dalen. Collectemunten zijn verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen, tel. 0524 795028


-Startzondag jaarthema 2024/2025:

Het komende jaarthema van de Protestantse Kerk luidt: ‘Als nieuw! Leven in het licht van Gods Koninkrijk’. Het daagt uit om verantwoordelijkheid te nemen voor de medemens en voor de schepping. ‘Als nieuw! Leven in het licht van Gods Koninkrijk’ is inhoudelijk gebaseerd op het hoofdstuk ‘Van U is het Koninkrijk’ uit de visienota van de Protestantse Kerk. Dit vraagt om de levenskunst van scherp zien en onderscheiden waar het op aankomt.


-Spreuk van de zondag:

“Om ergens te komen

moet je eerst besluiten niet te blijven,

waar je nu bent”


-Paaswake:

U bent van harte welkom bij de Paaswake in onze Dorpskerk van Dalen. Het is de korte avondviering van Stille Zaterdag 30 maart, die begint om 21.00 uur. De avond tussen dood en leven; van donker naar het licht. De viering begint in de donkere kerk. Het licht van de Paaskaars wordt verspreid onder alle aanwezigen die bij elkaar de kaars aansteken, die in het begin van de viering wordt uitgereikt. En we gedenken de doop als overgang naar nieuw leven. Deze Paaswake duurt ongeveer een half uur.


-Een groet van de gemeente:

Vorige week zondag (10 maart) zijn de bloemen gebracht bij Victor van der Laan, Burg. Fonteinstraat 3 in Dalen.  Een kaart, met groet van de gemeente, is verstuurd naar fam. J. Deuten aan de Emmerweg 66, ook in Dalen.


-Kom je brood bakken?

Op Witte Donderdag (28 maart) vieren we in de kerk de Maaltijd van de Heer met brood en wijn. Johanna en ik nodigen jongeren en kinderen uit om op woensdag 27 maart, 15-17 uur, in de pastorie brood te komen bakken dat we een dag later bij de Avondmaalsviering in de kerk zullen gebruiken. Bakker Petrus Hollenga komt ons assisteren. Bij het broodbakken horen en zien we hoe ‘brood dat leven geeft’ tot stand komt: de graankorrel laat zich vallen in de aarde, ontkiemt en draagt zó vrucht, wordt geoogst, vermalen, gedeeld, er wordt gist (Geest) toegevoegd, en zo ‘vormen vele korrels saam een kostbaar brood in Gods naam’. Het is belangrijk dat je     je komst van tevoren aanmeldt, welkom! Ds. Pieterjan  de Buck, e-mail pjdebuck@xs4all.nl   tel. 06-30382415


-Autodienst:

Wilt u graag naar de kerk, maar u hebt geen vervoer? Dan is er zondags de autodienst. Volgende week zondag 24 maart is Kees Matthijsse de chauffeur.  Tel. 0524 550696


Kerkdiensten agenda

< Paascyclus 2024 >

-Donderdag 28 maart  – 19.30 uur

Witte donderdag: Viering v h Heilig Avondmaal.   


-Vrijdag 29 maart  –  19.30 uur

Goede vrijdag: Herdenking Kruisdood Jezus.  


-Zaterdag 30 maart –  21.00 uur!

Stille zaterdag: Paaswake


-Zondag 31 maart –  10.00 uur 

Paaszondag:  Het feest van de Opstanding.  

  • Voorganger, alle diensten: Ds. Pieterjan de Buck