Palmzondag

Een slinger van verhalen

gaat als teken door de tijd,

vertelt wat ons te wachten staat: dat God zijn volk bevrijdt.

Wij vieren een bijzonder feest, het leven wordt gevierd.

            En wie met ons verhalen leest ontdekt:

            dat feest is hier! de koning komt eraan.

            Laat horen dat je vrolijk bent.

            Hosanna!  Maak zijn naam bekend.


Welkom op deze Palmpasen-zondag

In heel Drenthe is er op Palmzondag de traditie van de Palmpasenoptocht. Kinderen lopen dan met hun zelf versierde stok, met daarop een broodhaan. In de kerk is het niet zomaar een traditionele optocht. Het is de dag waarop de feestelijke intocht van Jezus wordt herdacht. De voorganger is op deze Palmzondag Ds. H. Jumelet uit Erica. De organist is Gea Wolters, uit Dalen.

Na de dienst, is iedereen van harte welkom om samen een bakkie koffie of thee te komen drinken. Achterin de kerk (onder het orgel), is er dan weer de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en even bij te kletsen en te praten.


 < Paascyclus 2024 >

-Donderdag 28 maart  – 19.30 uur

Witte donderdag: Viering v h Heilig Avondmaal.  


-Vrijdag 29 maart  –  19.30 uur

Goede vrijdag: Herdenking Kruisdood Jezus. 


-Zaterdag 30 maart –  21.00 uur!

Stille zaterdag: Paaswake


-Zondag 31 maart –  10.00 uur 

Paaszondag:  Het feest van de Opstanding.

Voorganger alle diensten: Ds. Pieterjan de Buck.

Autodienst:

Wilt u graag naar de kerk, maar u hebt geen vervoer? Dan is er zondags de autodienst. Volgende week zondag 31 maart is Henk Dekker de chauffeur.  Tel. 0524 223742


 -Collecte van vandaag:

De rondgangscollecte van vanmorgen is voor de Diaconie (Missionair werk Nederland) én de collecte bij de uitgang is voor de instandhouding van onze eredienst hier in Dalen. Collectemunten zijn verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen, tel. 0524 795028


-Paaswake:

U bent van harte welkom bij de Paaswake in onze Dorpskerk van Dalen. Het is de korte avondviering van Stille Zaterdag 30 maart, die begint om 21.00 uur. De avond tussen dood en leven; van donker naar het licht. De viering begint in de donkere kerk.

Het licht van de Paaskaars wordt verspreid onder alle aanwezigen die bij elkaar de kaars aansteken, die in het begin van de viering wordt uitgereikt. En we gedenken de doop als overgang naar nieuw leven.

Deze Paaswake duurt ongeveer een half uur.


-Een groet van de gemeente:

Vorige week zondag (17 maart) zijn de bloemen gebracht bij fam. Keuper, Iemakkersteeg  4, Dalen.  Een kaart, met groet van de gemeente, is verstuurd naar mevr. D Meijer aan de Westerwijk, ook in Dalen.


 -Postzegels en kaarten inzamelen:

Gebruikte postzegels: ze zijn nog altijd geld waard, ook al worden ze steeds minder gebruikt. Kerk in Actie en GZB zamelen daarom postzegels en ansichtkaarten in. Met de opbrengst ervan worden projecten van deze organisaties in het buitenland gefinancierd. Voorin de kerk staat de bus voor de postzegels en ansichtkaarten. Meer info hierover bij Ingrid Veenendaal, tel. 0524 553971


Om alvast in de agenda te zetten:

Zondagavond 14 april,  is er in onze Dorpskerk weer een Taizédienst. Aanvang om 19.00 uur. Een Taizédienst  is een korte viering, met weinig gesproken woorden, stiltes en veel zang. Iedereen is van harte welkom.


-Spreuk van de zondag:     

Het geluk vermenigvuldigt zich alleen,

                wanneer je het met iemand deelt.

Origineel: Le bonheur ne se multiplie    qu’en se divisant.  

Gilbert Cesbron


AGENDA

-Zondag  7 april  –  10.00 uur

Ds. J. van Slageren uit Zwolle


-Zondag 14 april  –  10.00 uur

Ds. Pieterjan de Buck.