Allemaal welkom op deze zondag van Beloken Pasen. (of Beloken Zondag) Dit is de eerste zondag na Pasen; er zijn veel verschillende namen voor deze dag; beloken is afkomstig van het woord beluiken of het oude werkwoord luiken en staat voor het sluiten van de paasweken. De Paastijd wordt op deze dag (af)gesloten. De voorganger van deze morgen is Ds. J. van Slageren uit Zwolle en de organist is Geert Meendering uit Borger.

Na de dienst, is iedereen van harte welkom om samen een bakkie koffie of thee te komen drinken. Achterin de kerk (onder het orgel), is er dan weer de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en even bij te kletsen en te praten.


-Dienst volgende week zondag:

Aanstaande zondag 14 april is Ds. Pieterjan de Buck onze voorganger en Bert v d Klis uit Emmen de organist.


-Collectes vandaag:

De rondgangscollecte van vanmorgen is voor de Diaconie (Kerk in Actie- Noodhulp Griekenland) én de collecte bij de uitgang is voor de instandhouding van onze eredienst hier in Dalen. Collectemunten zijn verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen, tel. 0524 795028


-Autodienst:

Wilt u graag naar de kerk, maar u hebt geen vervoer? Dan is er zondags de autodienst. Volgende week zondag 14 april is Hanneke Koops de chauffeur.  tel. 06 48425561


-Kaartenverkoop:

Volgende week zondag, is er in onze Dorpskerk weer de maandelijkse kaartverkoop. Na de dienst heeft Henny de kaartentafel, (achter in de kerk) voor u klaar staan.


-Bezoek aan Vincent van Goghhuis:   

Op woensdag 17 april 2024 organiseren we een excursie naar het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam (Veenoord). Iedereen is welkom om mee te gaan. Vertrek is 10.15 uur vanaf de Weme, Hoofdstraat 24. Meer informatie over aanmelden, kosten, e.d. op onze kerkwebsite en in de Zandloper van april.


-Taizéviering in Dalen:

Volgende week zondag,  is er ’s avonds in onze Dorpskerk weer een Taizédienst. Aanvang om 19.00 uur. Een Taizédienst  is een korte viering, met weinig gesproken woorden, stiltes en veel zang. Iedereen is van harte welkom.


-Een groet van de gemeente:

Vorige week (Paas)zondag -31 maart- is een kaart, met  een hartelijke groet van de gemeente, verstuurd naar  Fam. H. Keen, Torenes 32 in Borger


-Voorjaarsdienst:

Zondag 21 april 10 uur in onze Dorpskerk van Dalen. Het    is een kerkdienst i.s.m. de “Kliederkerk”. Tijdens de dienst wordt medewerking verleend door jong en oud. Het thema is ‘Voorjaar’. Muzikaal wordt de dienst ondersteund door het gelegenheidskoor en een solo-optreden. Van harte aanbevolen, we hopen op een volle kerk.


Kliederkerk:

De komende kliederkerken zijn op 14 april, 12 mei (Moederdag en laatste dag meivakantie én dus kliederkerk, topdag!) en 9 juni, van 10 tot 12 uur.

Plaats: De Weme, Hoofdstraat 24 (schuin t.o. de kerk)


-Popkoor Sing & Swing in de Dorpskerk:

In het kader dat het dit jaar 200 jaar geleden is dat onze dorpskerk werd herbouwd organiseert de activiteiten-commissie van de Dorpskerk in Dalen een concert met Popkoor Sing & Swing. Een bruisend concert met pakkende popsongs, mooie ballads en verrassende medleys, op zondagmiddag 28 april 2024 vanaf 14.30 uur.

De kaarten à €.5,00 zijn verkrijgbaar bij Drogisterij Annico.


-Spreuk van de zondag:

We denken vaak dat we dankbaar zijn     

            omdat we gelukkig zijn….

maar het omgekeerde is waar.


AGENDA

-Zondagavond  14 april  –  19.00 uur !

Ds. Pieterjan de Buck.  Taizéviering


-Donderdag  18 april  – 14.30 uur

Ds. Pieterjan de Buck.  Dienst in de Selkersgoorn


-Zondag  21 april  –  10.00 uur

Ds. Pieterjan de Buck.  Voorjaarsdienst