Lichtpuntjes

Als de wereld duister voelt en alles lijkt uit evenwicht.  

Weet dan dat juist in de donkere tijden,

er kleine puntjes zijn van licht.   

Je kunt ze zoeken… maar, je kunt er ook één zijn.

 

Allemaal van harte welkom in onze Dorpskerk van Dalen, waar we proberen een vindplaats te zijn van geloof, hoop en liefde én een lichtpuntje voor de ander.

Vanmorgen is onze eigen dominee Pieterjan de Buck de voorganger en de organist is Jouke Hordijk uit Sleen.

Na de dienst, is iedereen uitgenodigd om samen een bakkie koffie of thee te komen drinken. Achterin de kerk (onder het orgel), is er dan weer de gelegenheid om elkaar te ontmoeten  en even bij te kletsen en te praten.


-Vanavond Taizéviering:

Om 19.00 uur  is er vanavond in onze Dorpskerk  een Taizédienst. Een moment van stilte, bezinning en muziek in het vaak drukke bestaan met al haar vragen en uitdagingen. De Taizéviering kan daarin een rustpunt zijn. Deze dienst is gebaseerd op de vieringen van de bekende oecumenische broedergemeenschap Taizé in Frankrijk.


-Dienst volgende week zondag:

Zondag 21 april 10 uur, een kerkdienst i.s.m. de “Kliederkerk”. Tijdens deze voorjaarsdienst wordt medewerking verleend door jong en oud. Muzikale medewerking is er van een gelegenheids-koor én een solo-optreden. De voorganger is Ds. Pieterjan de Buck en de organist is Jouke Hordijk. Het thema is ‘Voorjaar’. Van harte aanbevolen, we hopen op een volle kerk.


-Collectes vandaag:

De rondgangscollecte van vanmorgen is voor de Diaconie (Kerk in Actie- Zending Rwanda) én de collecte bij de uitgang is voor de instandhouding van onze eredienst hier in Dalen. Collectemunten zijn verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen, tel. 0524 795028


-Autodienst:

Wilt u graag naar de kerk, maar u hebt geen vervoer? Dan is er zondags de autodienst. Volgende week zondag 21 april is Geertje Goelema de chauffeur.  tel. 0524 550556


-Spreuk van de zondag: 

*Als je jezelf geeft, ontvang je meer dan je geeft.


-Een groet van de gemeente:

Vorige week zondag -7 april- zijn de bloemen uit de kerk, gebracht naar mevr. Witvers, Gluvinksweg 9 Dalen en een kaart, is verstuurd naar fam. Volker, Stieltjeskanaal.


-Popkoor Sing & Swing in de Dorpskerk:

In het kader dat het dit jaar 200 jaar geleden is dat onze dorpskerk werd herbouwd organiseert de activiteiten-commissie van de Dorpskerk in Dalen een concert met Popkoor Sing & Swing. Een bruisend concert met pakkende popsongs, mooie ballads en verrassende medleys, op zondagmiddag 28 april 2024 vanaf 14.30 uur.

De kaarten à €.5,00 zijn verkrijgbaar bij Drogisterij Annico.


-Bezoek aan Vincent van Goghhuis:

Komende woensdag 17 april 2024 organiseren we een excursie naar het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam (Veenoord). Iedereen is welkom om mee te gaan. Vertrek is 10.15 uur vanaf de Weme, Hoofdstraat 24. Meer informatie over aanmelden, kosten, e.d. op onze Kerkwebsite en in de Zandloper van april.


-Kaartenverkoop:

Vandaag is er in onze Dorpskerk weer de maandelijkse kaartverkoop. Na de dienst van vanmorgen, heeft Henny de kaartentafel, (achter in de kerk) voor u klaar staan.


-Drents kwartier in Dorpskerk van Dalen.

Vanaf woensdag 24 april is iedereen uitgenodigd om van 9.10-9.30 uur samen een kort moment van bezinning te houden.  Een oase van rust in de ‘drukte van het leven’. Meer informatie over dit Drentse kwartier in de nieuwe Zandloper en op onze Kerkwebsite.


-Open Bijbellezen:

Om met elkaar te ontdekken hoe woorden uit de bijbel raken aan ons leven is er iedere dinsdagmorgen van 8.45 – 9.15 uur een half uur ‘Open Bijbellezen. ‘Open bijbellezen’ wil zeggen: we leggen de bijbel open en lezen met een ‘open mind’ vers voor vers. Na elk vers stoppen we en vragen we aan elkaar of iets ons opvalt, of een woord iets te zeggen heeft of een vraag oproept. Meer informatie over aanmelden op de dinsdagmorgen bij dominee Pieterjan de Buck : pjdebuck@xs4all.nl of 06-30382415.


Agenda

-Donderdag  18 april  – 14.30 uur

Ds. Pieterjan de Buck.  Dienst in de Selkersgoorn


-Zondag  28 april  –  10.00 uur

Ds. Pieterjan de Buck.


-Zondag 5 mei  –  10.00 uur

Ds. Pieterjan de Buck.