Koningsdag

“Kriebels in de buik,

van de spanning al

vroeg wakker,

waar zijn de cadeautjes, zijn er nog tompoucen bij de bakker?”


Welkom in de Dorpskerk van Dalen. Bliede daj d’r bint!

Het is vandaag ‘Zondag Cantate”, dit is de vijfde zondag van Pasen en is vernoemd naar lied (Psalm) 98  “Zingt de Heer een nieuw lied”. Op deze zondag na Koningsdag    gaat voor onze eigen Ds. Pieterjan de Buck en de organist vandaag is Gerrit Bekkering uit Hoogeveen.


-Dienst volgende week zondag:

In de dienst van komende zondag 5 mei gaat ook weer voor onze eigen Ds. Pieterjan de Buck en de organist is die ochtend Geert Meendering uit Borger.


-Collectes vandaag:

De rondgangscollecte van vanmorgen is voor de Diaconie (Blinden en slechtzienden) én de collecte bij de uitgang is voor de instandhouding van onze eredienst hier in Dalen. Collectemunten zijn verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen, tel. 0524 795028.

*Volgende week zondag is er ook muntverkoop in de kerk. (eerste zondag van de maand) Na de dienst in de consistoriekamer.


-Om alvast in de agenda te zetten:   

De laatste inzameldatum voor de bazaar van 2024:

Zaterdag 18 mei 2024    van 10:00 –12:00 uur.

Plaats: in De Weme, Hoofdstraat 24 in Dalen


-Kaartenverkoop volgende week!

Zondag 5 mei is er weer de maandelijkse kaartverkoop in de kerk; na de dienst heeft Hennie (onder het orgel) de kaartentafel weer klaar staan. Van harte aanbevolen!


-Feest van de Geest 2024:

Dit jaar is er weer Feest van de Geest in onze dorpskerk van Dalen. Het is een ontmoeting tussen Beeldende Kunst, Pinksteren  en Architectuur   van Kerkgebouwen. Kunstenares Zjkln uit Kerkenveld verzorgt de kunst in onze kerk. Het thema van dit jaar is: ‘Troost’.

De openingsdagen zijn: 9 (Hemelvaartsdag),  11 en 12 mei. Zaterdag 18 en 19 en 20 mei . (Pinksterdagen)  De kerk is geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur.


-Een groet van de gemeente:

Vorige week zondag 21 april zijn de bloemen uit de kerk, gebracht naar mevr. A. Smits-Hilbrands, Maandehof 3, Dalen en een kaart, met groet van de gemeente, is verstuurd naar fam. Pouw, Kruisakkers 3, ook in Dalen.


-Popkoor Sing & Swing in de Dorpskerk:

In het kader dat het dit jaar 200 jaar geleden is dat onze dorpskerk werd herbouwd organiseert de activiteiten-commissie van de Dorpskerk in Dalen een concert met Popkoor Sing & Swing. Een bruisend concert met verrassend mooie muziek. Zondag vanaf 14.30 uur.

Aan de deur zijn vanmiddag nog kaarten verkrijgbaar!


-Drents kwartier in Dorpskerk van Dalen.

Vanaf woensdag 24 april is er iedere week, van 9.10-9.30 uur een kort moment van bezinning in onze kerk.  Een oase van rust in de ‘drukte van het leven’. Meer informatie over dit Drentse kwartier in ons kerkblad de Zandloper en op onze Kerkwebsite. Voel je welkom.


-Autodienst:

Wilt u graag naar de kerk, maar u hebt geen vervoer? Dan is er zondags de autodienst. Volgende week zondag 5 mei is Heika Meppelink de chauffeur. Gelieve, uiterlijk de zaterdagavond er voor, even bellen met Heika  Meppelink,   tel. 06 10814647


-Open Bijbellezen:

Om met elkaar te ontdekken hoe woorden uit de bijbel raken aan ons leven is er iedere dinsdagmorgen van 8.45 – 9.15 uur een half uur ‘Open Bijbellezen. ‘Open bijbellezen’ wil zeggen: we leggen de bijbel open en lezen met een ‘open mind’ vers voor vers. Na elk vers stoppen we en vragen we aan elkaar of iets ons opvalt, of een woord iets te zeggen heeft of een vraag oproept. Meer informatie over aanmelden op de dinsdagmorgen bij dominee Pieterjan de Buck : pjdebuck@xs4all.nl of 06-30382415.


-Spreuk van de zondag:

Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft,

dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen.

Origineel: Es gibt kaum ein beglückenderes Gefühl, als zu spüren, dass man für andere Menschen etwas sein kann.

― Dietrich Bonhoeffer (1906 – 1945)


Agenda

-Zondag 12 mei – 10.00 uur

Ds. Pieterjan de Buck.


-Zondag 19 mei – 10.00 uur 1e Pinksterdag

Ds. Pieterjan de Buck.


-Zondag 26 mei  –  10.00 uur

Ds. H. Jumelet uit Erica.