Vrijheid

Als wij niets doen? Wie dan?
We zien toch dat dit niet kan.                      

’t Is nu aan jou en mij. Onze enige hoop zijn wij.

Denk maar niet dat dit geruisloos verdwijnt. 

Het gaat niet weg, als je je ogen maar sluit. Je hoort en je ziet (maar je zwijgt)
Volg je je hart of… redt je, je huid.

                        Uit : Liedteksten ‘Soldaat van Oranje’.

Welkom allemaal op deze Bevrijdingsdag in de Dorpskerk van Dalen, waarin vanmorgen voorgaat Ds. Pieterjan de Buck en de organist is Geert Meendering, uit Borger.


-Dienst volgende week zondag:

In de dienst van komende zondag 12 mei gaat voor onze eigen dominee Pieterjan de Buck en de organist is die ochtend Jouke Hordijk uit Sleen.


-Collectes vandaag:

De rondgangscollecte van vanmorgen is voor de Diaconie (Kerk in Actie – Noodhulp Oekraïne) én de collecte bij de uitgang is voor de instandhouding van onze eredienst hier in Dalen. Collectemunten zijn verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen, tel. 0524 795028.


-De laatste inzameldatum voor de bazaar:

Zaterdag 18 mei 2024  van 10:00 –12:00 uur.

Plaats: De Weme, Hoofdstraat 24 in Dalen


-Feest van de Geest 2024:

Dit jaar is er weer Feest van de Geest in onze dorpskerk van Dalen. Het is een ontmoeting tussen Beeldende Kunst, Pinksteren  en Architectuur van Kerkgebouwen. Kunstenares Zjkln uit Kerkenveld verzorgt de kunst in onze kerk. Het thema van dit jaar is: ‘Troost’.  De openingsdagen zijn: 9 (Hemelvaartsdag), 11 en 12 mei.  Zaterdag 18 en 19 en 20 mei . (Pinksteren) van 13 tot 17 u.


-Kliederkerk:

Komende zondag 12 mei is er weer Kliederkerk in de Weme, Hoofdstraat 24, Dalen, van 10- 12 uur.  Later komen en/of eerder weer weg? Ook dan: wees welkom!


-In gesprek met…

Dat is de gespreksavond die we organiseren om op een laagdrempelige manier met elkaar in gesprek te gaan over alledaagse onderwerpen, maar ook over het geloof.  Op donderdag 16 mei a.s. staat er weer gespreksavond gepland. We houden als doelgroep aan gemeenteleden geboren na 1970. Vanzelfsprekend wordt de leeftijd niet gecontroleerd aan de deur. We starten om 20:00 uur en de locatie is de pastorie, Hoofdstraat 26 in Dalen.


-Een groet van de gemeente:

Vorig week zondag 28 april zijn de bloemen uit de kerk, gebracht naar Henny Siebum, Mr. Cassastraat 50 in Dalen  en een kaart, met groet van de gemeente, is verstuurd naar fam. Meeusen, Windmolen, ook in Dalen.


-Drents kwartier in Dorpskerk van Dalen.

Vanaf woensdag 24 april is er iedere week, van 9.10-9.30 uur een kort moment van bezinning in onze kerk.  Een oase van rust in de ‘drukte van het leven’. Meer informatie over dit Drentse kwartier op onze Kerkwebsite.


-Autodienst:

Wilt u graag naar de kerk, maar u hebt geen vervoer? Dan is er zondags de autodienst. Volgende week zondag 12 mei is Heika Meppelink de chauffeur. Tel: 06 10814647


-Geen kaartverkoop!

Vandaag geen kaartverkoop, i.v.m. ziekte van Hennie.


-Weme-film van de maand mei:

Op woensdagavond 15 mei 2024 bekijken we, als film van de maand, de film Hors Normes in De Weme, Hoofdstraat 24 te Dalen. De film vertelt het bijzondere verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij. De film is uit het leven gegrepen, met ijzersterke rollen van acteurs Vincent Cassel en Reda Kateb.  De film begint om half acht. Vooraf is er koffie of thee. De entree is gratis. Welkom.


-Spreuk van de zondag:

Vrijheid is meer dan een feestdag, meer dan een concept of een plan. Vrijheid is dat ik dit schrijven mag én dat jij het lezen kan.                           Martin Gijzemijter.  


Agenda

-Donderdag 16 mei  – 14.30 uur

Ds. Pieterjan de Buck  Dienst in de Selkersgoorn


-Zondag 19 mei – 10.00 uur   

Ds. Pieterjan de Buck.  1e Pinksterdag


-Zondag 26 mei  –  10.00 uur

Ds. H. Jumelet uit Erica.  Zondag Trinitatis