In de dienst van zondag 21 februari, om 10.00 uur,  komt het Christelijk Mannenkoor Hollandscheveld o.l.v. Frank Kaman zingen. Op piano Henry Huisjes en op orgel Joost Klein, hij begeleidt ook de gemeentezang.

 

????????????????????????????????????

 

Het Christelijk mannenkoor Hollandscheveld heeft ongeveer 75 leden, afkomstig uit Hollandscheveld en omstreken. Frank Kaman is sinds 2007 als dirigent aan dit koor verbonden.

In 2008 vierde het koor zijn 25-jarig bestaan met een concertreis naar Wenen. Het koor mocht hier onder andere zijn medewerking verlenen aan de mis in de abdij van Stift Melk. Het jubileum werd in in Nederland gevierd met een concert in de Grote Kerk te Hoogeveen met medewerking van onder andere pianist Jan Vayne.

In 2010 verscheen de cd `In His Love`, hieraan werd meegewerkt door sopraan Judith Sportel, een strijkersensemble o.l.v. Martin de Deugd, organist Ronald IJmker en pianist Henry Huisjes. In hetzelfde jaar werkt het koor mee aan de cd `Music for Christmas` (samen met organist en dirigent Frank Kaman, toetsenist Gerhard Meerholz en zangeres Hilde Landhuis.)

In 2011 gaf het koor samen met organist Harm Hoeve en panfluitiste Noortje van Middelkoop een succesvol concert in de monumentale Nicolaikerk te Appingedam.

In 2013 maakte het koor een concertreis naar Thüringen. In Kölleda, Friedrichroda, Weimar en Erfurt werden verschillende concerten gegeven. Bijzonder indrukwekkend was het optreden bij het monument van het voormalige concentratiekamp Buchenwald. In hetzelfde jaar werd een jubileumconcert gegeven met begeleiding door het Synergy-ensemble (pianist Jan Lenselink, percussionist Mark Wester, toetsenist Jimco Zijlstra en sopraan Judith Sportel).

Het geestelijk repertoire staat centraal, waarbij nadrukkelijk aandacht is voor nieuwe liederen, al of niet gearrangeerd door dirigent Frank Kaman. Het mannenkoor valt op door zijn energieke en doorleefde manier van zingen. Elk jaar geeft het koor een groots en gevarieerd kerstconcert. Hieraan werd in de afgelopen jaren meegewerkt door onder andere sopraan Judith Sportel, tenor Reza Ranjazmay, pianist Henk Ruiter, pianist Henry Huisjes, organist Martin Mans, organist Marco den Toom, organist Ronald IJmker, organist Harry Hamer, trompetisten Arjan en Edith Post, fluitiste Marjolein de Wit, panfluitiste Liselotte Rokyta en saxofonist Klaasjan Pullen.

Sinds enige jaren is er daarnaast op Stille Zaterdag een bijzonder uur, waarbij stil wordt gestaan bij de Lijdenstijd en Pasen. Daarnaast treedt het koor veelvuldig op in kerkdiensten.

Repetities: maandag 20:00 – 22:00 uur in het Hervormd Jeugdcentrum, Het Hoekje 51, Hollandscheveld.

Meer informatie op de website van het koor:  www.chrmannenkoorhollandscheveld.nl

 

Bron: Website <Frank Kaman>