‘Ook de binnenkant is mooi!’

Onze dorpen worden gesierd met juweeltjes van kerkgebouwen, ze zijn een lust voor het oog en typeren het landschap. Vanuit de pastorie in Dalen zien we door het raam onze Dorpskerk. Vaak denk ik dat ik er graag vaker binnen zou zijn, niet alleen op de zondagen. Ik ben dan benieuwd wat er in de ruimte te ontdekken zou zijn en wat de ruimte met me doet. Maar ook op een andere manier zou ik graag ‘de binnenkant’ van de kerk verder willen verkennen. Daarom: zie het volgende hieronder.

Open Bijbellezen

De kerk heeft verschillende ‘binnenkanten’. Die van de ‘meer innige omgang met de bijbel’ is ook één daarvan. Veel mensen zijn niet (meer) gewend om uit de bijbel te lezen. En hoe en waar zou je daarmee kunnen beginnen – er lijkt in je eentje geen beginnen aan! En hoe zou je dan ook nog ‘verstaan wat je leest’?

Om met elkaar te ontdekken hoe woorden uit de bijbel raken aan ons leven stel ik voor om elke dinsdagmorgen van 8.45 – 9.15 uur een half uur met elkaar te lezen. ‘Open bijbellezen’ noem ik het: we leggen de bijbel open en lezen met een ‘open mind’ vers voor vers. Na elk vers stoppen we en vragen we aan elkaar of iets ons opvalt, of een woord iets te zeggen heeft of een vraag oproept.

Om voor dat half uur de reistijd e.d. te beperken en mensen uit een wijde omgeving (uit de Zandloperdorpen) in staat te stellen mee te doen hebben we tijdens het lezen met elkaar contact via Zoom. We beginnen op dinsdag 23 april. Je bent van harte uitgenodigd om mee te doen en kunt je aanmelden bij ds. Pieterjan de Buck, pjdebuck@xs4all.nl of 06-30382415.