In de (Online) Paasdienst van zondag 12 april 2020, is de nieuwe Paaskaars aangestoken. Dit jaar met het thema ‘de Regenboog’.

Ook voor de kinderen van de zondagsschool zal er eenzelfde paaskaars zijn, maar dan natuurlijk in een kleiner formaat.

De regenboog die symbool staat voor verbinding.

Verbinding tussen alle mensen in de kerk, ongeacht wie of wat ze ook zijn.  Maar ook verbinding als groter geheel, tussen volken en landen, tussen culturen en geloven. Vanuit Bijbels gezichtspunt (Genesis 9 ) is de regenboog een teken van een belofte van God aan de mensheid. Na de zondvloed beloofde God nooit meer zo’n vloed te sturen om de wereld te verwoesten. Met de regenboog zou God deze belofte bevestigen.

Ook de symboliek van de kleuren is de pijler waar op ons geloof rust. De zeven kleuren met allemaal hun eigen begrip: liefde, verdriet, waarheid, vertrouwen, geluk, eerlijkheid en respect.

  • In het jubileumboek, ter ere van het 10jarig partnercontact tussen onze kerkgemeente van Dalen en de gemeente in Ruse, staat zowel op de buitenkant en als in de binnenkant de regenboog ook centraal. Met naast de symboliek van de kleuren, de twee kernwoorden ‘Verbindend’ en ‘Kleurrijk’, die zo belangrijk in ons contact zijn.