De voorganger van vanochtend is een ‘oude’ bekende bij ons in Dalen: Ds. H Veltman uit Almelo én de organist is Jouke Hordijk.                                      Lied van de maand mei is: Lied 625

Volgende week zondag 5 juni is het Pinksteren. De naam Pinksteren komt van het Griekse woord ‘pentakosta’, wat vijftig betekent. En Pinksteren valt op de vijftigste dag na Pasen. We vieren en herdenken dan de uitstorting van de Heilige Geest. De dienst begint ook dan weer om tien uur. De voorganger is Ds. Peter den Braanker.


Collectes:

Tijdens de dienst is er geen collecte, maar bij de uitgangen staan collecteschalen, voor diaconie (Diaconaat voor jongeren – Jong Protestant 2022) én de kerk. Collectemunten zijn op doordeweekse avonden verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen.    Tel. 0524 795028.   U kunt de munten contant betalen óf het bedrag later overmaken. Zondag 5 juni kunt u de munten ook kopen, na de dienst in de consistorie. (eerste zondag v d maand)


Groet van de gemeente:

De bloemen van vorige week zondag zijn gegaan naar: Mevr. Heethuis in de Maandehof, in Dalen en een kaart, met groet van de gemeente, is verstuurd naar dhr. R Dijkstra aan de Stationsstraat, ook in Dalen.


Zondagsschool:

Vanmorgen is er geen zondagsschool in de Weme.  Volgende week zondag 5 juni – Pinksterenen op zondag 19 juni is er weer zondagsschool. De zondagsschool begint om 10 uur. Alle kinderen zijn van harte welkom; zegt het voort! Info over onze Zondagsschool: Tel. 0524-551251   E-mail: zondagsschool@dorpskerkdalen.nl


Autodienst: 

Degene die gebruik wenst te maken van de autodienst, om de kerkdienst bij te kunnen wonen,  wordt verzocht om uiterlijk zaterdag voor de betreffende kerkdienst contact op te nemen met de chauffeur van die zondag. Voor volgende week  zondag 5 juni {Pinksteren)  is chauffeur:

  • Henk Dekker  (tel. 0524 223742)     

Feest van de Geest: 

Het ‘Feest van de Geest’ is een ontmoeting tussen Beeldende Kunst, Pinksteren en Architectuur van kerkgebouwen. Tussen Hemelvaart en Pinksteren 2022 exposeren kunstenaars uit allerlei disciplines nieuw gemaakt eigentijds werk in 17 kerken in Midden- en Zuidoost Drenthe. Ook onze Dorpskerk in Dalen zal hieraan medewerken. In onze kerk exposeren Marieke Reijs en Janny Scheerhoorn.

Thema is: ‘IN VUUR EN VLAM’   

Meer info: zie QR code (scannen met mobiele telefoon)

Onze kerk is tijdens de Pinksterdagen open op:  4,  5 en 6 juni  vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur.  Iedereen is dan van harte welkom!


Bazaar/Rommelmarkt:

De activiteitencommissie zamelt weer goederen in voor de bazaar. Op zaterdag 11 juni van 9.30 tot 11.30  in de Weme.  Wij zoeken o.a. boeken, huishoudelijke artikelen, glaswerk en porselein, speelgoed, CD’s en grammofoonplaten.


Gedicht/spreuk:

“Mensen zijn gemaakt om van te houden

‘dingen’ zijn gemaakt om te worden gebruikt.

De reden waarom de wereld in chaos is,

omdat  ‘dingen’ worden bemind                

en mensen worden gebruikt”.

                                     Daila lama


Agenda

Zondag 12 juni  –  Trinitatis  10.00 uur

Ds. P den Braanker


Zondag 19 juni  10.00 uur

Ds. P den Braanker

Viering Heilig Avondmaal


Zondag 26 juni  –  10.00 uur

Dhr. A Metselaar uit Hoogeveen