Het is vandaag de eerste zondag van het zomerseizoen: de langste dag is weer geweest. Op deze zomerdag gaat vanmorgen voor de jarige Ds. A Metselaar uit Hoogeveen. De organist van deze ochtend is Gea Wolters uit Dalen.

Lied van de maand  juni is: Lied 700  ‘Als de wind die waait met vlagen’

Volgende week zondag 3 juli gaat voor onze ‘eigen’ predikant Ds. P den Braanker. In deze dienst is er bevestiging en afscheid van ambtsdragers. Deze dienst begint om tien uur.


Collectes:

Tijdens de dienst is er geen rondgangscollecte, maar bij de uitgangen staan collecteschalen, voor de diaconie (Kerk in Actie-Diaconaat Nederland) én de kerk. Collectemunten zijn op doordeweekse avonden verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen.    Tel. 0524 795028.  U kunt de munten contant betalen óf het bedrag later overmaken. Volgende week zondag 3 juli (eerste zondag v d maand) kunt u ook collectemunten kopen, na de dienst in de consistorie.


Groet van de gemeente:

De bloemen van vorige week zondag waren voor de fam. Boevink in de Selkersgoorn. De kaart, met groet van de gemeente, ging naar de fam. Witvers aan de Gluvinksweg 9 in Dalen.


Autodienst:

 Zondag 3 juli Henk Dekker – 0524 223742


Zomeravondmarkten:

– Om alvast in de agenda te zetten!  –

Na een afwezigheid van 2 jaar zullen dit jaar weer de zomeravondmarkten worden georganiseerd. De opzet van de markten zal in grote lijn dezelfde zijn als in het verleden, behalve dat het aantal zomeravondmarkten is teruggebracht tot 3. Alle  drie keer zullen wij als kerk van Dalen weer van de partij zijn. De woensdagavonden in 2022 zijn: 27 juli, 3 en 10 augustus. De Weme wordt dan weer omgetoverd tot een waar koopjesparadijs!


Uitbreiding gevraagd – Diaconale Commissie:

De inzet van de diaconale commissie draagt er aan bij om de betrokkenheid van onze kerkelijke gemeenteleden te versterken. Het werk van de diaconale commissie is een dankbare taak en een bezoekje bij onze oudere kerkelijke leden wordt zeer op prijs gesteld. Voor het werk van deze commissie zoeken wij nog enige mensen. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met Bea Zwiers 0524 552069 of Annie Dekker 0524 223742


Zondagsschool:

 Volgende week zondag 3 juli is het de laatste zondagsschoolochtend van het seizoen. Alle kinderen die het afgelopen jaar naar de Zondagsschool zijn geweest, zijn hierbij uitgenodigd om aanwezig te zijn! De kinderen beginnen in de kerk en hebben daarna hun eigen programma in de ‘Daoler Tuun’.

Info over onze Zondagsschool: Tel. 0524-551251  E-mail: zondagsschool@dorpskerkdalen.nl


Vandaag:

Vandaag is de dag om gelukkig te zijn!

Geen enkele dag is je gegeven,

dan de dag van vandaag.

Om voluit te leven en om blij en tevreden te zijn!

Gisteren ben je kwijt; morgen moet nog komen.

Vandaag is de enige dag

die je even in handen mag houden!

Maak er je beste dag van.

                                                 Phil Bosmans


 Agenda

Zondag 10 juli  –  10.00 uur

Ds. P den Braanker


Zondag 17 juli  10.00 uur

Ds. P den Braanker        


Zondag 24 juli  10.00 uur

Ds. F den Arend uit Exloo