Bevestiging en afscheid ambtsdragers 

 De dienst van deze ochtend staat in het teken van bevestiging en afscheid-ambtsdragers. Bevestigd als diaken wordt Henk Maat en als kerkrentmeester wordt Wim Houkes benoemd. We nemen vanmorgen afscheid van Bé Salomons en Henk Kortman, die allebei heel lang als kerkrentmeester en diaken in onze kerk werkzaam zijn geweest. In deze bevestigingsdienst gaat, onze dominee P den Braanker, voor. De organist van vanmorgen is Bert van der Klis.

Lied van de maand  juli is: Lied 98b   ‘Alles op aarde, zing Gods eer’

Volgende week zondag 10 juli gaat ook weer voor onze ‘eigen’ predikant Ds. P den Braanker. Deze dienst begint om tien uur.


Collectes:

Tijdens de dienst is er geen rondgangscollecte, maar bij de uitgangen staan collecteschalen, voor de diaconie (Kerk in Actie-Werelddiaconaat India) én de kerk. Collectemunten zijn op doordeweekse avonden verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen. Tel. 0524 795028 Het is vandaag de eerste zondag van de maand; dan is er in de consistorie (na de dienst), ook gelegenheid om deze collectemunten te kopen.


Groet van de gemeente:

De bloemen van vorige week zondag waren voor mevr. T Grooten-Mepschen, Maandehof 4 in Dalen. Een kaart, met groet van de gemeente, is verstuurd naar dhr. H van den Ham, Dr. Christiaansplein 4, ook in Dalen.


Barbecue op vrijdag 22 juli 2022: 

  • Om alvast in uw agenda te zetten!

Uitnodiging voor alle leden van de kerk voor een gezellige barbecue in de pastorietuin, achter de Weme. Meer info hierover, kunt u lezen in de nieuwe Zandloper. Opgave voor deelname aan deze BBQ tot 10 juli, via het mailadres: koopshakstee@gmail.com  of via inschrijving op de lijst die zondag 26 juni, 3 juli en 10 juli in de kerk zal liggen. De kosten zijn  € 10,00 per persoon, op de avond zelf te voldoen.        Hartelijk welkom!


Zondagsschool:

 Vandaag, zondag 3 juli, is het de laatste zondagsschoolochtend van het seizoen. Alle kinderen die het afgelopen jaar naar de Zondagsschool zijn geweest, zijn hierbij uitgenodigd om aanwezig te zijn! Vanmorgen neemt Hadassa afscheid van de zondagsschool. De kinderen beginnen in de kerk en hebben straks hun eigen programma in de ‘Daoler Tuun’. We hopen op mooi weer én op een goed weerzien, op de Startzondag in september.

Info over onze Zondagsschool: Tel. 0524-551251  E-mail: zondagsschool@dorpskerkdalen.nl


Autodienst:

Zondag 10 juli Hanneke Koops – 06 48425561


Het is wat het is

Het is onzin, zegt het verstand
–  Het is wat het is, zegt de liefde

Het is ongeluk, zegt de berekening
Het is alleen maar verdriet, zegt de angst
Het is uitzichtloos, zegt het inzicht
–  Het is wat het is, zegt de liefde

Het is belachelijk, zegt de trots
Het is lichtzinnigheid, zegt de voorzichtigheid
Het is onmogelijk, zegt de ervaring

–   Het is wat het is, zegt de liefde

Erich Fried   ( Vertaling: Remco Campert )


Agenda

Zondag 17 juli  –  10.00 uur

Ds. P den Braanker                                   


Zondag 24 juli  10.00 uur

Ds. F den Arend uit Exloo


Zondag 31 juli  –  10.00 uur

Ds. P den Braanker