In de Eredienst van vanmorgen gaat voor: onze eigen predikant Ds. P den Braanker. De organist van deze ochtend is Gea Wolters.

Lied van de maand juli is:  Lied 98b  ‘Alles op aarde zing Gods eer’

Volgende week zondag 24 juli is er weer dienst in onze kerk. De voorganger op die ochtend is Ds. F den Arend. Het is tevens de (aller)laatste dienst in onze Dorpskerk, waarin Ds. Den Arend voorgaat.    ‘Voor alles is een tijd; er is een tijd van komen en een tijd van gaan’   De dienst begint om tien uur.


Collectes:

Tijdens de dienst is er geen rondgangscollecte, maar bij de uitgangen staan collecteschalen, voor de diaconie (Diaconie-Algemeen) én de kerk. Collectemunten hebben voorkeur én zijn op doordeweekse avonden verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen. Tel. 0524 795028.


Kaartverkoop:

Vandaag. zondag 17 juli, is er na de dienst weer de maandelijkse kaartverkoop achter in de kerk. Volgende maand is de kaartverkoop op 7 augustus.


Petrus’, nu al 200.000 abonnees:

Petrus, het gratis maandmagazine van de PKN, heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot meer dan een kwartaalmagazine. Naast het blad Petrus is er ook een online platform, een wekelijks Tv-programma (Petrus in het land) en verschillende losse uitgaven. Op de website vind je o.a. liederen, overdenkingen en inspirerende verhalen uit de kerk. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan (naast het blad Petrus) ook op de wekelijkse nieuwsbrief https://petrus.protestantsekerk.nl/


Barbecue op vrijdag 22 juli 2022 !!!

Uitnodiging voor alle leden van de kerk voor een gezellige barbecue in de pastorietuin, achter de Weme.  Opgave t/m 17 juli via het mailadres: koopshakstee@gmail.com  of via inschrijving op de lijst in de kerk. De kosten zijn  € 10,00 per persoon, op de avond zelf te voldoen. Welkom !!!


Groet van de gemeente:

De bloemen van vorige week zondag waren voor mevr. A Jeuring-Anninga, Maanderhof 28 in Dalen en een kaart, met groet van de gemeente, is verstuurd naar mevr. A Duiker-Dolfing, Maandehof 24, ook in Dalen.


Autodienst:

Zondag 24 juli – Kees Matthijsse     tel. 0524 550696


Nieuwe Statenbijbel:

Van de fam. Wierts heeft de kerk ontvangen een heel mooi en oud exemplaar van een Statenbijbel. Deze bijbel met mooie tekeningen komt uit de familie en ligt, afwisselend met de andere Statenbijbel van onze Dorpskerk,  op de Avondmaalstafel of op de kast bij de linker uitgang. Een heel mooi exemplaar; de moeite waard om te bekijken.


Zomer:

De avondzon beschijnt het paars
van sterrenbollen in ‘t boeket,
ze zijn met akelei en lelies
in  het licht gezet,
het kruid van vingerhoed
wijst uit de diepte bloeiend
in lila alle kanten uit.

Korenbloemen leunen
op doorzichtig groen,
hun stelen ondersteunen
een uitbundige pioen
alsof ze in het lichtdoorlatend blauw
elkaar en ons vertellen:
ook wij ervaren dagelijks
Zijn scheppingstrouw.


 Agenda                                        

Zondag 31 juli  –  10.00 uur

Ds. P den Braanker


Zondag 7 augustus  –  10.00 uur

Ds. P den Braanker