Vanmorgen gaat een oude emeritus-predikant,  Ds. F den Arend uit Exloo, voor in onze Eredienst. Het is een dienst met een ‘speciaal tintje’, want het is de (aller)laatste dienst waarin de dominee in onze Dorpskerk van Dalen zal voorgaan; de kerk waarin Ds. Den Arend 17 jaar predikant is geweest.  De organist van deze ochtend is Dré Kruizenga.

Lied van de maand juli is:  Lied 98b   ‘Alles op aarde zing Gods eer’

Volgende week zondag 31 juli is er weer dienst in onze kerk. De voorganger op die morgen is onze eigen predikant Ds. Den Braanker uit Dalen. De dienst begint dan ook weer om tien uur.


Collectes:

Tijdens de dienst is er geen rondgangscollecte, maar bij de uitgangen staan collecteschalen, voor de diaconie (Diaconie-Algemeen) én de kerk. Collectemunten hebben voorkeur én zijn op doordeweekse avonden verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen. Tel. 0524 795028.


Groet van de gemeente:

De bloemen van vorige week zondag waren voor dhr. J van ’t Hull aan de Maandehof in Dalen en een kaart, met groet van de gemeente, is verstuurd naar de fam. Lennips aan de Mars.


Verdieping:

 Over de vrijheid om vrij te nemen van je werk?

De vraag is vooral aan ons zelf, of wij wel voldoende tijd en afstand nemen om tot zo’n inschatting te kunnen komen: tijd om te loven en om te danken, maar ook om te rusten, genieten en gelukkig te zijn. Want klagen, dat kan ook in de drukte van elke dag. Maar voor een diepe erkenning van wat het leven waard is in ons leven en wat onze dank verdient, daarvoor heb je afstand nodig. Daarvoor moet er een onderbreking zijn, die het ook weer mogelijk maakt om (op)nieuw op te staan en verder te gaan. Waar de doorgaande vanzelfsprekendheid van het alledaagse wordt doorbroken, daar ontstaat ruimte voor je geest.

Het gehele artikel is te lezen op onze kerkwebsite  www.dorpskerkdalen.nl en op de site van de PKN.


Kunstwerk in de kerk:

Met Hemelvaart en Pinksteren was er in onze kerk ‘Het Feest van de Geest’. Een expositie van kunst met als thema In Vuur en Vlam’. Na afloop hebben, wij als Dorpskerk van Dalen, een prachtig schilderij, met als titel, ‘Aangetaste wereld”, van kunstenares Marijke Reijs  gekregen. Deze naam is gekozen met het oog op de wereld van dit moment, met oorlog, klimaat problemen, bosbranden en veel wat zorg geeft. Heel fijn dat ze dit kunstwerk aan ons heeft geschonken. Het kunstwerk staat in de kerk tegenover de kansel.


Onze kerk op de Zomeravondmarkt:

De zomeravondmarkten zijn dit jaar op 27 juli en op 3 en 10 augustus. De bazaar-en rommelmarkt van onze kerk, zijn gepland op 3 en 10 augustus! De eerste marktavond van onze Dorpskerk, van a.s. woensdagavond  komt, vanwege familieomstandigheden, te vervallen! Dus op 27 juli geen bazaar en rommelmarkt in de Weme.


De kern:

Alles zien vergaan en geloven in wat blijft

Want je kunt jezelf soms verliezen

in een wereld die verandert

Maar je vindt jezelf weer terug

in de ogen van een ander

 

Dus de schoonheid van wat vreemd is

niet verwerpen maar omarmen

Het onverklaarbare verklaren

lichter worden met de jaren

Tot er niets meer overblijft

dan de kern van wat we zijn

                                             Stef Bos


Agenda

Zondag 7 augustus  –  10.00 uur

Ds. P den Braanker


Zondag 14 augustus  –  10.00 uur

Ds. P den Braanker