Het is vandaag alweer de laatste zondag van de maand. De voorganger van deze zondagmorgen is Ds. P den Braanker. Organist Geert Meendering bespeelt deze ochtend het orgel.

Lied van de maand juli is:  Lied 98b ‘Alles op aarde zing Gods eer’

Volgende week zondag 7 augustus is er weer dienst in onze kerk. De voorganger op die morgen is onze eigen predikant Ds. Den Braanker uit Dalen. De dienst begint dan ook weer om tien uur.


Collectes:

Tijdens de dienst is er geen rondgangscollecte, maar bij de uitgangen staan collecteschalen, voor de diaconie (Diaconie-Algemeen) én de kerk. Collectemunten hebben de voorkeur én zijn op doordeweekse avonden verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen. Tel. 0524 795028.  *Volgende week zondag is het de eerste zondag van de maand en kunt u de collectemunten ook kopen, na de dienst, in de consistorie.


Groet van de gemeente:

De bloemen van vorige week zondag waren voor onze emeritus-predikant Ds. F den Arend, die op 24 juli voor de allerlaatste keer als dominee voorging in onze Dorpskerk van Dalen. Een kaart, met groet van de gemeente, is verstuurd naar mevr. Geesje Smit, aan de Grondzeiler in Dalen.


Autodienst:

Volgende week zondag 7 augustus heeft Hanneke Koops autodienst. Wilt u hiervan gebruik maken, dan graag de zaterdag er voor even een berichtje naar Hanneke: Tel. 06 48425561


Onze kerk op de Zomeravondmarkt:

De zomeravondmarkten, die nog komen, zijn woensdag 3 en 10 augustus. Onze kerk is dan ook weer present met de traditionele rommelmarkt en bazaar in de Weme! Ook is er het bekende ‘Rad van avontuur’ voor de Weme, met leuke prijsjes. Natuurlijk zijn er ook weer de overheerlijke kniepertjes. Dus kniepertiebakkers….  zijn jullie klaar? Bakken maar!

Iedereen is van harte  welkom in de Weme!


Ontmoeting in de pastorietuin:

Het was een hele mooie zomeravond, vrijdag 22 juli in de pastorietuin achter De Weme. In een gemoedelijke sfeer was het genieten van de BBQ met het heerlijke eten, de mooie muziek van Lammy en Sjouke en van de mooie gesprekken met elkaar. Kortom, een hele mooie en waardevolle gemeenteavond, die zeker voor herhaling vatbaar is.


Protestantse Kerk Nederland:

Het jaarlijkse  Graceland Festival vindt in 2022 plaats van 18 – 21 augustus in Zeewolde. Het festival verrast met eigenzinnige kunst, inspirerende ideeën, ontroerende liedjes en knallende shows. Het thema van dit jaar is ‘Heel de wereld’ Met dit thema kun je ontdekken hoe rijk de wereld is aan culturen en diversiteit. *Graceland Festival wordt georganiseerd in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland. Welkom! https://gracelandfestival.nl     


 Koffiedrinken na de dienst:

Iedere zondagmorgen is er, na afloop van de dienst,  de waardevolle ontmoeting met elkaar in de kerk. Als het weer het toelaat…..  misschien deze zondagmorgen, het bakkie koffie of thee in de ‘kerktuin’, buiten naast de kerk?


Geluk:    

De momenten van stil geluk,

ze duren maar heel even

Je draait je om en ze zijn weg

Dan vraag je je verdrietig af,

waar zijn ze toch gebleven?

Deze momenten van stil geluk….

duren altijd veel te kort.

Maar, worden gouden herinneringen

naarmate je ouder wordt.

                                   Toon Hermans  


Agenda                                        

Zondag 14 augustus –  10.00 uur

Ds. P den Braanker


Zondag 21 augustus –  10.00 uur

Ds. P den Braanker