Allemaal van harte welkom in deze vindplaats op de eerste zondag in het tweede halfjaar; de helft zit er op!

In de tweede helft begint Ds. Peter den Braanker deze zondag en de organist is vandaag Bert van der Klis.

Een nieuwe maand; een nieuw lied !    Voor juli is dit Lied 304: 1,2 en 3  ‘Zing van de Vader’

Na de dienst, is er achter in de kerk, gelegenheid om met elkaar een bakkie koffie of thee te drinken. Een gezellig samenzijn: elkaar weer te ontmoeten en even bij te kletsen en samen te praten.

Iedereen is weer van harte welkom!


Dienst volgende week zondag:

 Zondag 9 juli, gaat in onze kerk voor: Dhr. A. Metselaar uit Hoogeveen. De organist is dan Bert van der Klis uit Emmen. Aanvang ook weer om 10.00 uur.


-De Collectes van vandaag:

Tijdens de dienst van deze ochtend is er geen rondgangscollecte. Bij de uitgangen zijn er de schalen voor de diaconie (‘Kerk in Actie’ – Pastorale hulp Indonesië) én voor de kerk. Omdat het alsmaar moeilijker wordt contant geld te storten, vragen wij u zoveel mogelijk met collecte-munten uw gift te geven. Verkrijgbaar: Mr. Cassastraat 62 in Dalen, tel. 0524 795028. Vandaag kunt u de munten ook kopen, na de dienst, in de consistorie. (1e zondag van de maand)


Autodienst:

Volgende week zondag 9 juli 2023, heeft Hanneke Koops autodienst. Wilt u graag naar de kerk, of weet u mensen die ook de kerkdienst in onze Dorpskerk willen meebeleven, maar zelf niet in de gelegenheid zijn om te gaan, dan kunt u bellen met Hanneke. Hanneke haalt u dan graag zondags voor de dienst bij u thuis op. Bellen uiterlijk de zaterdags voor de dienst: 06 48425561


-Een groet van de gemeente: 

Vorige week (zondag 25 juni) waren de bloemen voor Roelof Kamps aan de Weiert 17, in Dalen. En een kaart, met groet van onze gemeente, is verstuurd naar mevr. Epping Boesjes in de Selkersgoorn, ook in Dalen.


-Gemeenteavond:

Nu dominee Peter den Braanker heeft aangegeven dat hij een nieuwe uitdaging aangaat in Den Helder, gaan  wij op zoek naar een nieuwe dominee.  In Dalen hebben we als kerkenraad inmiddels een begin gemaakt met de procedure van opvolging. En daartoe willen we als een van de eerste stappen, u als gemeenteleden uitnodigen voor een gemeenteavond. Hier kunnen we de actuele stand van zaken met elkaar doornemen, spreken over het profiel van de nieuwe predikant én de beroepingscommissie, die uiteraard samengesteld moet worden.

Deze gemeenteavond is op:

-MAANDAG 10 JULI, 20.00 UUR in de WEME-


-Kaartenverkoop:

Vandaag, zondag 2 juli,  heeft Hennie Siebum weer de kaartentafel klaar staan. Na de dienst is er dan, achter in de kerk,  gelegenheid om mooie kaarten bij Hennie te kopen.  Van harte aanbevolen!


-Spreuk van de zondag:

Bereken je leeftijd in vrienden, niet in jaren.

Bereken je leven in glimlachen, niet in tranen.

                                                                         John Lennon


-‘Overgangsdienst’

Voor 2 kinderen uit Dalen is het op zondag 16 juli een bijzondere dag. We vieren dan de overgang van groep 8 naar de middelbare school. Delaja en Martijn gingen al heel wat jaren naar de zondagsschool. Nu is er de kliederkerk en daar hopen we ze de komende jaren nog regelmatig te zien. We beginnen 16 juli in de kerk, samen met de aanwezige kinderen en tieners.


-Om alvast in de agenda te zetten!

UITNODIGING – BBQ / AFSCHEID

Van harte nodigen wij u uit om tijdens een gezellige BBQ op een informele wijze afscheid te nemen van de familie Den Braanker. Dit zal plaatsvinden in de pastorietuin op 13 augustus, vanaf  16.00 uur.



 Agenda

Zondag16 juli  –  10.00 uur

Ds. Peter den Braanker


Zondag 23 juli  –  10.00 uur

Ds. Peter den Braanker