Allemaal van harte welkom in de dorpskerk van Dalen.

‘Bliede da’j der bint!’

De voorganger van deze morgen is dhr. A. Metselaar uit Hoogeveen en achter de toetsen van het orgel zit (weer) Bert van der Klis, uit Emmen.

Het lied van de maand juli, is Lied 304, 1, 2 en 3    ‘Zing van de Vader die in den beginne’

Na de dienst, is iedereen van harte welkom om samen een bakkie koffie of thee te komen drinken. Achterin de kerk (onder het orgel), is er dan weer de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en even bij te kletsen en te praten.


Dienst volgende week zondag:

 Zondag 16  juli, gaat onze eigen dominee Peter den Braanker voor. De organist is die ochtend Jouke Hordijk uit Sleen. Aanvang ook weer om 10.00 uur.


-De Collectes van vandaag:

Tijdens de dienst van deze ochtend is er geen rondgangscollecte. Bij de uitgangen zijn er de schalen voor de diaconie én voor de kerk. Omdat het alsmaar moeilijker wordt contant geld te storten, vragen wij u zoveel mogelijk met collecte-munten uw gift te geven. Verkrijgbaar aan de Meester Cassastraat 62 in Dalen, tel. 0524 795028.


Autodienst:

 Volgende week zondag 16 juli, is de chauffeur van de autodienst Geertje Goelema. Wilt u naar de kerk en hebt geen vervoer? Bel dan (uiterlijk zaterdags voor de dienst) met Geertje: 0524 550556


-Een groet van de gemeente:

 Vorige week (zondag 11 juni) waren de bloemen voor dhr. Dekker aan de Hakstee in Wachtum.  En een kaart, met groet van onze gemeente, is verstuurd naar dhr. Hilbrands in de Schutse te Coevorden.

Mededeling van de kerkenraad:

Zoals inmiddels bekend, gaat de familie Den Braanker een nieuwe uitdaging aan in Den Helder. Dat heeft als gevolg dat we in Dalen stappen zetten betreffende afscheid van de familie én richting de toekomst met een nieuwe predikant. Hierbij nogmaals de uitnodiging om morgenavond samen te spreken over het profiel van de nieuw te benoemen predikant:

MAANDAG 10 JULI, 20.00 UUR IN DE WEME

We nodigen u van harte uit samen met de kerkenraad na te denken over belangrijke punten die we mee moeten nemen in het profiel voor de nieuwe dominee.


Spreuk van de zondag:

Als je geeft om te krijgen, krijg je meestal niets. Geef met je hart én verlang niets terug, dan krijg je meer dan je ooit gewild hebt.    Antonius van Domburg


-Protestantse Kerk en Oecumene

De Protestantse Kerk Nederland voelt zich verbonden met kerken wereldwijd en is actief lid van verschillende oecumenische verbanden. De Protestantse Kerk is verbonden aan zeven oecumenische organisaties, waaronder de Europese Kerkenconferentie. (In het Engels Conference of European Churches, afgekort CEC.) In deze koepelorganisatie, die op Europees niveau werkt, ontmoeten verschillende kerkelijke families elkaar.

De CEC is opgericht in 1959 vanuit de gedachte dat als kerken onderling samenwerken ze beter bij kunnen dragen aan het bevorderen van vrede in Europa.


 Agenda

Zondag 23 juli  –  10.00 uur

Ds. Peter den Braanker


Zondag 30 juli  –  10.00 uur

Ds. Peter den Braanker


Zondag 6 augustus  –  10.00 uur

Ds. Peter den Braanker