In de afgelopen jaren zijn de nog bestaande cantorijen in de diverse Zanddorpen successievelijk gestopt, als laatste in Aalden. Soms door een gebrek aan zangers/zangeressen, soms door het ontbreken van een dirigent.

Vanuit Aalden is vanaf het najaar van 2022 gezocht naar een mogelijke voortzetting, in de vorm van een nieuw op te zetten cantorij voor de Zanddorpen. En nu is het dan  zover.

We gaan beginnen met een cantorij in een nieuwe opzet. Samengesteld uit zangers en zangeressen uit de verschillende Zanddorpen. Daarbij is het doel om op regelmatige basis een bijdrage te leveren in vieringen in één van de Zanddorpen. Bijvoorbeeld bij een maaltijdviering, het gedenken van de overledenen in het afgelopen jaar, in Adventsperiode en natuurlijk in de aanloop naar Pasen (en wellicht ook Pinksteren). Ook dit lijkt een mooie manier om de samenwerking tussen de Zanddorpen verder inhoud te geven.

Het plan is om, met een start op 14 september, wekelijks te gaan repeteren op de donderdagavond van 19.00 tot 20.00 u in de kerk in Aalden. Jouke Hordijk uit Sleen, die veel ervaring heeft met verschillende koren, heeft zich beschikbaar gesteld als dirigent.

Nu nog de deelnemers. En dus nodigen we sopranen, alten, tenoren en bassen uit alle Zanddorpen uit zich aan te melden om mee te gaan zingen in deze cantorij.

Aanmelding kan bij de initiatiefnemers, telefonisch of per mail, zie hieronder.

We hopen op veel positieve reacties op dit initiatief.

Jouke Hordijk,  tel. 0591-362361, mail hordijkj@gmail.com

Hans Hordijk, tel. 0591-859472, mail hans@vlechtwerkadvies.nl

 

De Zanddorpen