Allemaal van harte welkom op deze zomerse zondagmorgen in onze Dorpskerk van Dalen.  Op deze ochtend gaat voor onze eigen Ds. Peter den Braanker. Jouke Hordijk, uit Sleen, bespeelt vanmorgen het orgel.

Het lied van de maand juli, is Lied 304, 1, 2 en 3       ‘Zing van de Vader die in den beginne’

Na de dienst, is iedereen van harte welkom om samen een bakkie koffie of thee te komen drinken. Achterin de kerk (onder het orgel), is er dan weer de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en even bij te kletsen en te praten.


Dienst volgende week zondag:

 Zondag 23  juli, gaat ook onze eigen dominee Peter den Braanker weer voor. De organist is die ochtend Geert Meendering uit Borger. Aanvang om 10.00 uur.


-De Collectes van vandaag:

 Tijdens de dienst van deze ochtend is er geen rondgangscollecte. Bij de uitgangen zijn er de schalen voor de diaconie én voor de kerk. Omdat het alsmaar moeilijker wordt contant geld te storten, vragen wij u zoveel mogelijk met collecte-munten uw gift te geven. Verkrijgbaar aan de Meester Cassastraat 62 in Dalen, tel. 0524 795028.


-Diaconiecollecte uitgelicht:

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) brengt al meer dan 200 jaar de Bijbel dichtbij. Met het doel dat mensen in binnen- en buitenland  overal toegang krijgen tot de Bijbel. Want in de Bijbel horen zij Gods boodschap van liefde voor de wereld, die ons in beweging brengt en onze weg verlicht. Zondag 16 juli is de diaconiecollecte, in onze kerk van Dalen, bestemd voor het Bijbelgenootschap. Deze collecte wordt van harte aanbevolen.


-Spreuk van de zondag:

Geluk is als een vlinder: wanneer je hem tracht te grijpen blijft hij altijd net buiten je bereik; maar wanneer je rustig blijft zitten komt hij misschien op je hand zitten.

― Nathaniel Hawthorne 1804-1864


Autodienst:

Volgende week zondag 23 juli, is de chauffeur van de autodienst Heika Meppelink.  Wilt u naar de kerk en hebt u geen vervoer? Bel dan (uiterlijk zaterdags voor de dienst) met Heika Meppelink  tel. 06 10814647


-Een groet van de gemeente:

Vorige week (zondag 9 juli) zijn de bloemen bezorgd bij fam. Vleems, Westereind 14 in Wachtum.   En een kaart met een groet van onze gemeente, is verstuurd naar fam. Rieks-Hulsegge, Hoofdstraat 2 in Dalen.


-Afscheid Delaja en Martijn:

Aangezien Delaja en Martijn na de zomervakantie naar de middelbare school gaan, nemen wij vandaag (16 juli) afscheid van hun. Met elkaar beginnen wij de dienst en voor de preek nemen de kinderen afscheid en tot  omstreeks de lunch sluiten zij, op een andere locatie,  het jaar af met de aanwezige kinderen en tieners.


-Zomeravondmarkten:

De zomeravondmarkten zijn op de woensdagavonden van 19 juli, 26 juli en 2 augustus. Als Dorpskerk van Dalen zijn wij ook weer present met de traditionele bazaar in de Weme en de kraam met de heerlijke kniepertjes.  Iedereen is van harte welkom!


-Uitnodiging informeel afscheid:

Van harte nodigen wij u uit om tijdens een gezellige BBQ op een informele wijze afscheid te nemen van de familie Den Braanker. Dit zal plaatsvinden in de pastorietuin op 13 augustus, vanaf  16.00 uur.

U kunt zich hiervoor opgeven per mail (koopshakstee@gmail.com) of op de lijst die op de volgende zondagen in de kerk zal liggen:
23 en 30 juli en 6 augustus. Er zijn geen kosten aan verbonden, iedereen is zeer welkom, graag tot dan!


 Agenda

Zondag 30 juli  –  10.00 uur

Ds. Peter den Braanker


Zondag 6 augustus  –  10.00 uur

Ds. Peter den Braanker


Zondag 13 augustus  –  10.00 uur

Ds. Peter den Braanker

 *Afscheidsdienst Ds. Peter den Braanker