Welkom vrienden in de Dorpskerk van Dalen. Vandaag is het de ‘Internationale Dag van de Vriendschap’ (International Day of Friendship) Deze wordt jaarlijks  op 30 juli gehouden en is een initiatief van de Verenigde Naties. De dag is in het leven geroepen om de rol te benadrukken die vriendschap speelt in het bevorderen van vrede in verschillende culturen.

Op deze dag van de vriendschap gaat voor: Ds. Peter den Braanker en de organist is Geert Meendering.

Het lied van de maand juli, is Lied 304, 1, 2 en 3    ‘Zing van de Vader die in den beginne’

Na de dienst, is iedereen van harte welkom om samen een bakkie koffie of thee te komen drinken. Achterin de kerk (onder het orgel), is er dan weer de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en even bij te kletsen en te praten.


Dienst volgende week zondag:

 Zondag 6 augustus, gaat ook onze eigen dominee   Peter den Braanker weer voor. De organist is dan Jouke Hordijk uit Sleen. Aanvang is ook weer om 10.00 uur.


-De Collectes van vandaag:

 Tijdens de dienst van deze ochtend is er geen rondgangscollecte. Bij de uitgangen zijn er de schalen voor de diaconie (Kerk in Actie-Kinderen in de knel) én voor de kerk. Omdat het alsmaar moeilijker wordt contant geld te storten, vragen wij u zoveel mogelijk met collecte-munten uw gift te geven. Verkrijgbaar aan de Meester Cassastraat 62 in Dalen, tel. 0524 795028. Volgende week zondag 6 aug. (de eerste v.d. maand) ook na de dienst verkrijgbaar in de consistoriekamer!


-Diaconie-collecte van vandaag:

 Veel kinderen en jongeren staan er alleen voor in het leven zonder de bescherming van volwassenen. Kerk in Actie zet zich in voor kinderen en jongeren in kwetsbare situaties, zoals voor straatkinderen en werkende kinderen. Hun rechten moeten nageleefd worden, zoals b.v. hun recht op onderwijs. Help mee om het leven van ‘Kinderen in de knel’ te verbeteren.


-Een groet van de gemeente:

Vorige week (zondag 23 juli) zijn de bloemen bezorgd bij mevr. Boneschansker, Maandehof 17 (Selkersgoorn)  in Dalen. En een kaart met een groet van onze gemeente, is verstuurd naar dhr. H van den Ham,        Dr. Christiaansplein 14, ook in Dalen


-Zomeravondmarkten:

Inmiddels zijn er in Dalen al twee zomeravondmarkten geweest. De volgende markt, waar wij als kerk van Dalen in meewerken, is op  woensdagavond 2 aug.    Als Dorpskerk van Dalen zijn wij ook op woensdag 9 aug. present, maar…. dan alleen met de traditionele (lekkere)  kniepertjes. Het is de laatste keer deze   zomer om te genieten van deze heerlijke traktatie!!


-Uitnodiging informeel afscheid:

Van harte nodigen wij u uit om tijdens een gezellige BBQ op een informele wijze afscheid te nemen van de familie Den Braanker. Dit zal plaatsvinden in de pastorietuin op 13 augustus, vanaf  16.00 uur. U kunt zich hiervoor opgeven per mail bij Hanneke Koops (koopshakstee@gmail.com) óf op de lijst die op de volgende zondagen in de kerk zal liggen: 23 juli (vandaag) en ook op 30 juli en 6 aug. Er zijn geen kosten aan verbonden, iedereen is van harte welkom!


Autodienst:

Volgende week, zondag 6 aug, is de chauffeur van de autodienst Hanneke Koops. Wilt u naar de kerk en hebt u geen vervoer? Bel dan (uiterlijk) zaterdags voor de dienst even met Hanneke  tel. 06 48425561


-Spreuk van de zondag:

Echte vriendschap gaat niet over onafscheidelijk zijn, het gaat over gescheiden zijn én er verandert niets –

*True friendship isn’t about being inseparable, it’s   being separated and nothing changes.

                                                            Eleanor Roosevelt


Agenda

Zondag 13 augustus  >  11.00 uur !

Ds. Peter den Braanker

*Afscheidsdienst Ds. Peter den Braanker


Zondag 20 augustus  –  10.00 uur

Drs. J. Maatjes uit Oosterhesselen


Zondag 27 augustus  –  10.00 uur

Ds. L. v.d. Veer uit Oosterhesselen