Welkom vandaag. Het is vandaag de eerste dag van de maand augustus. Deze maand staat ook wel bekend als de ‘Oogstmaand’. Het woord oogst is overigens ontstaan uit de Latijnse naam Augustus.

Oogst

Zaai je dromen in de wind

onbevangen als een kind

 

Zaai het leven overal

en oogst de liefde bovenal

Tanja Kelderman


Op deze eerste dag van de Oogstmaand gaat voor: Ds. Peter den Braanker en de organist is Jouke Hordijk.

Een nieuwe maand, een nieuw lied!  Het lied van de maand augustus, is Lied 880 ‘Het leven op aarde is vreugde en rijkdom’.


-Ontmoeting:

We nodigen u na de dienst uit voor een ontmoeting onder het genot van een kopje koffie of thee. Achter in de kerk is er dan gelegenheid om kennis met elkaar te maken en/of weer bij te kletsen en te praten. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt en wat je ook beweegt, allemaal van harte, harte welkom!


Dienst volgende week zondag:

Zondag 13 augustus is de zondag van het afscheid van de familie Den Braanker. In de ochtenddienst, die voor deze keer om 11.00 uur begint, gaat voor Ds. Peter den Braanker. (laatste keer als dominee van onze gemeente) De organist is dan Geert Meendering, uit Borger.


-De Collectes van vandaag:

 Tijdens de dienst van deze ochtend is er geen rondgangscollecte. Bij de uitgangen zijn er de schalen voor de diaconie (algemeen) én voor de kerk. Omdat het alsmaar moeilijker wordt contant geld te storten, vragen wij u zoveel mogelijk met collecte-munten uw gift te geven. Verkrijgbaar aan de Meester Cassastraat 62 in Dalen, tel. 0524 795028. Vandaag (de eerste v.d. maand) zijn de munten ook verkrijgbaar, na de dienst,  in de consistoriekamer!


-Spreuk van de zondag:

Oogstmaand   –  Wat men aan het zaad spaart,                                            verliest men aan de oogst !’


-Een groet van de gemeente:

Vorige week (zondag 30 juli) zijn de bloemen bezorgd bij Janny van Laar, Oostereind 34 in Wachtum. En een kaart met een groet van onze gemeente, is verstuurd naar mevr. Ans Pouw, Kruisakkers 3 in Dalen.


-Zomeravondmarkten:

Als Dorpskerk van Dalen zijn wij a.s. woensdag 9 aug. ook present, maar…. dan alleen met de traditionele (lekkere)  kniepertjes!  Het is de laatste keer deze   zomer om te genieten van deze heerlijke traktatie!!


-Uitnodiging informeel afscheid:

Van harte nodigen wij u uit om tijdens een gezellige BBQ op een informele wijze afscheid te nemen van de familie Den Braanker. Dit  zal plaatsvinden volgende week zondag 13 aug.  in de pastorietuin, aanvang 16.00 uur. U kunt zich hiervoor opgeven per mail bij Hanneke Koops: (koopshakstee@gmail.com) óf op de lijst die vandaag nog in de kerk ligt. Er zijn geen kosten aan verbonden en iedereen is van harte welkom!


Autodienst:

 Volgende week, zondag 13 aug, is de chauffeur van de autodienst Geertje Goelema. Wilt u naar de kerk en hebt u geen vervoer? Bel dan (uiterlijk) zaterdags voor de dienst even met Geertje tel. 0524 550556


 Agenda

Zondag 20 augustus  –  10.00 uur

Drs. J. Maatjes uit Oosterhesselen


Zondag 27 augustus  –  10.00 uur

Ds. L. v.d. Veer uit Oosterhesselen