Tijd

Voor alles is een tijd, aldus Prediker:

‘Een tijd om af te breken en een tijd om op te bouwen’, ‘Er is een tijd om te huilen en een tijd om te lachen’. ‘Er is een tijd om te zoeken en een tijd om te verliezen’

‘En een tijd van Welkom en een tijd van Afscheid.

Vanmorgen is het, in onze Dorpskerk van Dalen, een tijd van afscheid. Na meer dan 9 jaar dominee in Dalen te zijn geweest, is er vanmorgen het afscheid van het vertrek van Ds. Peter den Braanker en zijn gezin. Na bijna 400 kerkdiensten en idem dito preken, houdt dominee Peter den Braanker vanmorgen zijn  laatste preek. (als dominee van onze gemeente)

In deze afscheidsdienst is er muzikale medewerking van Geert Meendering & Greetje Pos (orgel en dwarsfluit) en van Lammy van Urk & Sjouke van der Veen (zang en gitaar) en natuurlijk van u, als kerkgemeente (zang).

Het lied van de maand augustus, is Lied 880 ‘Het leven op aarde is vreugde en rijkdom’.


-Afscheid:

Vanmiddag is er, tijdens een BBQ, het informele afscheid van de familie den Braanker. Kunt u daar niet aanwezig zijn, dan is er na deze dienst gelegenheid om afscheid te nemen van Peter, Jeannet en de kinderen.


Dienst volgende week zondag:

Zondag 20 augustus gaat voor mevr. Drs. J. Maatjes uit Oosterhesselen.  De organist is dan Geert Meendering.


-De Collectes van vandaag:

Vanmorgen is er tijdens de dienst geen  rondgangs-collecte. Bij de uitgangen zijn er de schalen voor de diaconie (Zending Ghana)) én voor de kerk.


-Spreuk/gezegde van de zondag:

En opeens viel het helemaal stil….

‘Er gaat een dominee voorbij’


-Een groet van de gemeente:

Vorige week (zondag 6 augustus) zijn de bloemen bezorgd bij dhr. H. Uneken, aan de Wettingerlaan in Dalen.  En een kaart met een groet van onze gemeente, is verstuurd naar mevr. Lucie ter Waarbeek, Coevorden.


Autodienst:

Volgende week, zondag 20 aug, is de chauffeur van de autodienst Heika Meppelink. Wilt u naar de kerk en hebt u geen vervoer? Bel dan (uiterlijk) de zaterdag voor de dienst, even met Heika  tel. 06 10814647


-Kliederkerk Dalen:

Dan nog een dringende oproep: met het vertrek van Peter (den Braanker) gaat ook Jeannet verhuizen. Wie oh wie…. wil of willen ons helpen met het organiseren van de kliederkerk? En andere dingen voor en door de jeugd, zoals misschien een speciale kerkdienst. Of zijn er andere goede ideeën? Alles is welkom, want met zijn tweeën wordt het zwaar om ‘de kar te trekken’. Groet Nikki en Esther


-Kopij Zandloper:

De kopij voor De Zandloper van september 2023 kunt u insturen via redactiezandloper@dorpskerkdalen.nl

De kopij moet uiterlijk dinsdag 22 augustus binnen zijn.


 -Jaarthema PKN vanaf startzondag:

Vanaf september 2023 is het jaarthema van de Protestantse Kerk Ga mee!  Samen getuigen van geloof, hoop en liefde’. Deze oproep is gebaseerd op het hoofdstuk ‘Kinderen van één Vader’ uit de visienota van de Protestantse Kerk.


-Afscheid:

Nu wij uiteengaan vragen wij God:
ga met uw licht voor ons uit!
Nu wij uiteengaan wens ik jou toe:
ga met God! Vaya con Dios en à Dieu!


Agenda

Zondag 27 augustus  –  10.00 uur

Ds. L. van der Veer uit Oosterhesselen


Zondag 3 september  –  10.00 uur

Dhr. A. Metselaar uit Hoogeveen


Zondag 10 september  –  10.00 uur

Ds. H. Knegt de Boer uit Dalen