Op deze speciale en feestelijke dag is er vandaag een dubbeldikke Zondagsbrief met veel informatie.



Welkom allemaal, op deze zondagmiddag, in de Dorpskerk van Dalen. Een vindplaats van Geloof, Hoop en Liefde.  Waar vandaag, 11 februari 2024,  de bevestiging én verbintenisdienst is van Ds. Pieterjan de Buck.  De bevestiging zal plaatsvinden door Ds. Harm Veltman uit Almelo. Vandaag is Geert Meendering uit Borger de organist en Greetje Pos uit Dalen bespeelt de dwarsfluit.


   Stampe, stampe,              stampe…

Op zondagmiddag 3 maart a.s. organiseert de activiteiten- commissie weer het jaarlijkse stamppottenbuffet. Er worden verschillende heerlijke stamppotten gekookt én gestampt!  En… daarna zijn er nog superlekkere toetjes!

Wintertijd is stamppottentijd!           

Aanvang 17.00 uur in de Weme. Opgave kan via de lijst welke vanaf zondag 4 februari in de kerk ligt én kan ook via:

Jannie van Laar,

tel.: 06- 15623411

jannievanlaar100@gmail.com

of  Roelof Kamps,

tel:  06-20475822.

r.kamps71@gmail.com


Collectes vandaag:

De rondgangscollecte in deze middagdienst is voor de Diaconie (Noodhulp vluchtelingen Griekenland) én de collecte bij de uitgang is voor de instandhouding van onze eredienst hier in Dalen. Collectemunten zijn verkrijgbaar aan de  Meester Cassastraat 62 in Dalen,  telefoon: 0524 795028


-Welkom in de Weme:

Na afloop van de dienst is in de Weme, Hoofdstraat 24 (schuin tegenover de kerk) voor gemeenteleden en genodigden gelegenheid kennis te maken met dominee Pieterjan de Buck en zijn gezin. Tevens is er gelegenheid om afscheid te nemen van onze waarnemend predikant Harm Veltman.   Voel je welkom.


Diaconiecollecte uitgelicht:

Nog altijd zijn er miljoenen mensen over de hele wereld op de vlucht. Een groot deel van hen komt uit landen waar het leven  door oorlog of religieuze spanningen onmogelijk is. Op zoek naar veiligheid stranden mensen uit bijvoorbeeld Syrië, Iran, Afghanistan in erbarmelijke  vluchtelingenkampen in Griekenland.


-Groeten uit de gemeente:

Vorige week zondag, 4 februari,  zijn de bloemen vanuit  de kerk bezorgd bij fam. Rieks aan de Hoofdstraat 2 in Dalen. En een kaart, met een groet van onze gemeente, is verstuurd naar fam. Alting, Windmolen 9 in Dalen.


    -Omzien naar elkaar:

Plotseling kan alles anders zijn, (b.v. door ziekte, of bij een ziekenhuisopname) en is het fijn én belangrijk om steun en aandacht van de mensen om je heen te krijgen. In deze rubriek vragen we, als u dit herkent en u wilt dit graag delen, om dit via mail door te geven aan:  ps.hollenga@gmail.com

Vandaag vragen wij aandacht voor mevr. C. Hebels, Weiert 1, 7751 AA Dalen. Soms gaat het in je leven niet zoals je zo graag wil.


-Actie Boodschappen:

Rondkomen van een minimum, geen geld hebben voor je hoge energierekening én de dure levensmiddelen. Een reden voor Margriet Hidding uit Dalen, om samen met heel veel inwoners van Dalen, zegels van de Plus Supermarkt Dalen te sparen. Zodat gezinnen die het zo hard nodig hebben ook een pakket te kunnen geven.

De diaconie van Dalen ondersteunt deze actie van Margriet van harte en spaart hieraan mee. Een teveel aan pakketten wordt via de diaconie door de Voedselbank verspreid. Zegels en halve of hele spaarkaarten kunnen in de bus bij: Margriet Hidding, Oliemolen 3 en bij Ingrid Veenendaal, de Spil 3, Dalen.


-Kaartenverkoop:

Volgende week zondag 18 februari

is er weer de maandelijkse kaart-verkoop in de kerk. Na de dienst heeft Henny Siebum achterin de kerk de kaartentafel,  met mooie zelfgemaakte kaarten, weer klaar. staan. Van harte aanbevolen.  


Inzamelen Bazaar 2024

Inzamelplaats is in de Weme,

Hoofdstraat 24 in Dalen.

Zaterdag 16 mrt. 10.00-12.00 uur.

Zaterdag 18 mei 10.00-12.00 uur.

*We zamelen de volgende goederen in: boeken, glaswerk, kl. huishoudelijke spullen, LP/CD  Geen computers en meubelen!


Kliederkerk

Vandaag is er geen kliederkerk. Dit i.v.m. de intrede-dienst van Ds. Pieterjan de Buck. Zondag 10 mrt is er weer Kliederkerk. Voor jong en oud! Ben jij er dan ook bij?  Welkom in de Weme van 10-12


-Autodienst:

Wilt u graag naar de kerk, maar  u hebt geen vervoer? Dan is er zondags de autodienst. Volgende week zondag 18 februari is Kees Matthijsse de chauffeur: belt u dan uiterlijk de zaterdag van tevoren even met Kees: tel. 0524 550696


 Agenda kerkdiensten:

Zondag 18 februari   –  10.00 uur

Ds. P.J. de Buck.

1e zondag veertigdagentijd.


Zondag 25 februari   –  10.00 uur

Ds. P.J. de Buck.

2e zondag veertigdagentijd.


Zondag 3 maart   –  10.00 uur

Ds. P.J. de Buck.

3e zondag veertigdagentijd.


Zondag 10 maart   –  10.00 uur

Ds. H. Katerberg uit Borger.

>Drentstalige kerkdienst.

4e zondag veertigdagentijd.