Neem de tijd

            Neem de tijd, ja neem 40 dagen de tijd

Neem de tijd, om met mensen samen te zijn                                                        en te voelen: ‘We hebben elkaar nodig’.

Neem de tijd, om een blik op de wereld te werpen                                              en te voelen: ‘We hebben elkaar nodig’.

Neem de tijd, om oog in oog met God samen te zijn
en te voelen: ‘we hebben elkaar nodig’.

Ja neem de tijd, wel 40 dagen lang
om te voelen: ‘Ik leef en Hij leeft in mij’.

                                                       Toon Vandeputte

Welkom allemaal op deze eerste zondag van de Veertigdagentijd, waar ook voor het eerst, na de bevestiging, in de Dorpskerk van Dalen voorgaat onze dominee Pieterjan de Buck. Geert Meendering (uit Borger) is vandaag de organist.

Iedereen is van harte welkom om, na de dienst een heerlijk kopje koffie of thee met elkaar te drinken. Elkaar te ontmoeten  en/of even bij te kletsen.


 -Dienst volgende week zondag:

 Volgende week zondag, 25 febr. om 10.00 uur is er weer dienst in de Dorpskerk van Dalen. Op deze 2e zondag van de Veertigdagentijd, is Ds. Pieterjan de Buck de voor-ganger. De organist op die dag is Jouke Hordijk uit Sleen.


-Collectes vandaag:

De rondgangscollecte van vanmorgen is voor de Diaconie (Binnenlands Diaconaat – Omzien naar gevangenen) én de collecte bij de uitgang is voor de instandhouding van onze eredienst hier in Dalen. De diaconie-collecte van vorige week zondag, heeft ná verdubbeling, het mooie bedrag opgeleverd van € 700,-  Deze collecte was een noodoproep van ‘Kerk in Actie’ en bestemd voor de humanitaire noodhulp In Israël en Gaza.


-Kaartverkoop:

Vandaag, 18 februari is er weer de maandelijkse kaart-verkoop achter in de kerk. Na de dienst heeft Hennie de kaartentafel weer klaar staan. Van harte aanbevolen.


-Heel veel dank!

 Wij zijn nog vol van de manier waarop jullie als gemeente ons vorige week zondag in jullie midden hebben ontvangen! Er was zichtbare en uitgesproken blijdschap, de kerk straalde fleurig en stijlvol rood uit (warme kleur van liefde en leven, passie en verlangen), er was zorgvuldige aandacht voor gasten, voor elkaar en voor de liturgie, en ook voor de receptie na afloop was alles tot in de puntjes verzorgd.

Tijdens de dienst deelden we dat ieder van ons zich uitgenodigd mag weten de eigen roeping te volgen: wat drijft jou op je weg door het leven, wat motiveert jou, waar leef je voor? God geeft ons daarbij de vrijheid en de ruimte om onze eigen weg te vinden en te gaan. We zijn blij en dankbaar vanwege deze start in Dalen.

Johanna en Pieterjan de Buck


 –Actie Boodschappenpakket:

 Rondkomen van een minimum, geen geld hebben voor je hoge energierekening én de dure levensmiddelen. Een reden voor Margriet Hidding uit Dalen, om samen met heel veel inwoners van Dalen, zegels van de Plus Supermarkt Dalen te sparen. Zodat gezinnen die het zo hard nodig hebben ook een pakket te kunnen geven.

De diaconie van Dalen ondersteunt deze actie van Margriet van harte en spaart hieraan mee. Een teveel aan pakketten wordt via de diaconie door de Voedselbank verspreid. Zegels en halve of hele spaarkaarten kunnen in de bus bij: Margriet Hidding, Oliemolen 3 en bij Ingrid Veenendaal, de Spil 3, Dalen.


-Spreuk van de zondag:

‘Een mens heeft twee oren en één mond

om twee keer zoveel te luisteren dan te praten’.

Confucius Chinees filosoof 551 v.C. – 479 v.C.


 Kerkdiensten agenda

Zondag 3 maart  –  10.00 uur

Ds. Pieterjan de Buck

3e zondag veertigdagentijd.


Zondag 10 maart   –  10.00 uur

Ds. H. Katerberg uit Borger. Drentse dienst

4e zondag veertigdagentijd.