Tweede zondag in de Veertigdagentijd

Neem de tijd. Ja, neem de tijd om jezelf te ontmoeten, als een zwerver door de woestijn.

Neem de tijd, om uit je kwetsbaarheid weer op te staan. Kracht te putten uit de Bron.

Rondom jou te kijken en te voelen, dat niemand ooit alleen gaat.

Neem de tijd. Ja, neem de tijd om oog in oog te staan met wat jou beweegt en te voelen wat jouw woestijntocht kleur geeft.

Neem de tijd. Neem gerust jouw tijd om wel veertig dagen te voelen: er zit méér in mij.

Licht daagt aan de horizon!

                                                                   Antoon van de Putte

Welkom allemaal in de Dorpskerk van Dalen. Waarin wij proberen een vindplaats te zijn van Geloof, Hoop en Liefde.  Vanmorgen is Ds. Pieterjan de Buck onze  voor-ganger en de organist vandaag is Jouke Hordijk uit Sleen.

Iedereen is van harte welkom om, na de dienst een heerlijk kopje koffie of thee met elkaar te drinken. Elkaar te ontmoeten  en/of even bij te kletsen.


-Dienst volgende week zondag:

Volgende week zondag, 3 maart om 10.00 uur is er weer dienst in de Dorpskerk van Dalen. Op deze 3e zondag van de Veertigdagentijd, is Ds. Pieterjan de Buck wederom de voorganger. De organist is die zondag Bert van der Klis.


-Collectes vandaag:

De rondgangscollecte van vanmorgen is voor de Diaconie (PKN collecte Missionair werk > Kliederkerk) én de collecte bij de uitgang is voor de instandhouding van onze eredienst hier in Dalen. Collectemunten zijn verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen, tel. 0524 795028  *Volgende week zondag (3 maart) is het de eerste zondag van de maand, en dan kunt u de munten ook kopen (na de dienst) in de consistoriekamer.


-Spreuk van de zondag:

‘De grootste waardering in het leven, ligt niet in nooit vallen, maar in telkens weer opstaan.’ Nelson Mandela


-Een groet van de gemeente:

Vorige week zondag (18 februari) zijn de bloemen vanuit  de kerk bezorgd bij fam. J v d Pal, Middendorp 14 in Wachtum. En een kaart, met een groet van onze gemeente, is verstuurd naar mevr. G. Kalkdijk-Wolting, Schoolstraat 17 in Dalen.


Omzien naar elkaar:

Plotseling kan alles anders zijn.  (b.v. door ziekte, of bij een ziekenhuisopname) en is het fijn én belangrijk om steun en aandacht van de mensen om je heen te krijgen. In deze rubriek vragen we, als u dit herkent en u wilt dit graag delen, om dit a.u.b. per mail door te geven:  ps.hollenga@gmail.com  Vandaag vragen wij aandacht voor dhr. Albert Koops, Hakstee 1, 7754 NN Wachtum, die afgelopen week uit het ziekenhuis is thuisgekomen én voor dhr. B. Ensing, Wendakkers 30, 7751 DE Dalen, die ernstig ziek is.


-Kliederkerk in Dalen:

Wat is de Kliederkerk? De Kliederkerk is voor iedereen. Zowel kinderen, jongeren, maar ook volwassenen die het leuk vinden om creatief bezig te zijn. Kliederkerk wil zeggen: midden in de chaos, in het geklieder van het dagelijks bestaan is God aanwezig. Vanuit die chaos wil Hij iets moois creëren. Met samen ontdekken en samen vieren, willen we verhalen uit de bijbel samen beleven. Zondag 10 maart 2023, van 10.00 tot 12.00 uur is er weer Kliederkerk. Allemaal van harte welkom!


-Autodienst:

Volgende week zondag 3 maart heeft Heika Meppelink autodienst. Wilt u hiervan gebruik maken dan graag uiterlijk zaterdags even bellen met Heika: 06 10814647


-Oude mobieltjes, cartridges en toners

Er wordt vaak gevraagd, hoe het nu ook al weer zit met het sparen en inleveren van oude mobieltjes, cartridges en toners. Zij kunnen nog steeds gespaard worden voor een inzamelprogramma van ‘Kerk in Actie’ (zending)  U kunt ze deponeren in de mand, voorin de kerk.


Kerkdiensten agenda

Zondag 10 maart   –  10.00 uur

4e zondag veertigdagentijd.

Ds. H. Katerberg uit Borger. Drentse dienst 


Zondag 17 maart   –  10.00 uur

5e zondag veertigdagentijd.

Ds. Pieterjan de Buck


Zondag 24 maart   –  10.00 uur

Palmzondag

Ds. H. Jumulet uit Erica