Naast Mij

Naast mij!

Gaat één,

die heeft  niet gekozen

Evenmin

als ik,

maar hij draagt

mede met mij

Wij beiden

tezamen

de weg verkort

en als aan de horizon

licht,

voor hoelang?


Welkom allemaal in de Dorpskerk van Dalen. ‘Bliede daj der bint! Op deze vierde zondag in de Veertigdagentijd is er vanmorgen een Drentse dienst. De voorganger is Ds. H. Katerberg uit Borger en de organist is Jouke Hordijk.

Na de dienst is iedereen van harte welkom, om onder het genot van een kop koffie of thee, elkaar weer te zien en te ontmoeten én… om even te praten of bij te kletsen.


Dienst volgende week zondag:

Volgende week zondag, 17 maart om 10.00 uur is er weer dienst in de Dorpskerk van Dalen. Op deze 5e zondag van de Veertigdagentijd, gaat voor onze eigen voorganger Ds. Pieterjan de Buck. M.m.v. Chr. Groot gemengd koor Polyphonie, o.l.v. Ronald IJmker en organist Gerwin van der Plaats,  die ook de gemeentezang zal begeleiden. Van harte welkom!


-Collectes vandaag:

De rondgangscollecte van vanmorgen is voor de Diaconie (Kerk in Actie- Zending Indonesië) én de collecte bij de uitgang is voor de instandhouding van onze eredienst hier in Dalen. Collectemunten zijn verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen, tel. 0524 795028


-Autodienst:

Wilt u graag naar de kerk, maar u hebt geen vervoer? Dan is er zondags de autodienst. Volgende week zondag 17 maart is Geertje Goelema de chauffeur (tel. 0524-550556)


 -Kliederkerk:

Vandaag is er ook om 10.00 uur weer Kliederkerk. Voor jong en oud! Bent u nieuwsgierig?  Tot 12.00 uur bent u nog van harte welkom in de Weme.


-Spreuk van de zondag:

Lente vers:

‘Alle bloemen van morgen,                                                                                        zitten in de zaden van vandaag’.


-Een groet van de gemeente:

Vorige week zondag (3maart) is een kaart verstuurd naar Fam. R. Middelveld, Burg. Fonteinstraat 16 in Dalen.


-Kom je brood bakken?

 Op Witte Donderdag (28 maart) vieren we in de kerk de Maaltijd van de Heer met brood en wijn. Johanna en ik nodigen jongeren en kinderen uit om op woensdag 27 maart, 15 – 17 uur, in de pastorie brood te komen bakken dat we een dag later bij de Avondmaalsviering in de kerk zullen gebruiken. Bakker Petrus Hollenga komt ons assisteren. Bij het broodbakken horen en zien we hoe ‘brood dat leven geeft’ tot stand komt: de graankorrel laat zich vallen in de aarde, ontkiemt en draagt zó vrucht, wordt geoogst, vermalen, gedeeld, er wordt gist (Geest) toegevoegd, en zo ‘vormen vele korrels saam een kostbaar brood in Gods naam’. Het is belangrijk dat je     je komst van tevoren aanmeldt, welkom! Ds. Pieterjan  de Buck, e-mail pjdebuck@xs4all.nl   tel. 06-30382415


-Inzameldata voor de bazaar 2024:

Zaterdag 16 maart 2024 is het weer inzamelen van goederen voor de bazaar.  Inzamelplaats is De Weme Hoofdstraat 24, Dalen. Van 10.00 – 12.00 uur. We zamelen de volgende goederen in: kleine huishoudelijke spullen, boeken, speelgoed, glaswerk, lp/ cd. Geen Computers en meubelen. Voor vragen over dit inzamelen kunt u contact opnemen met: Roelof: 06 20475822


-Kaartenverkoop:

Volgende week zondag 17 maart, is er de maandelijkse kaartverkoop in de kerk. Na de dienst heeft Henny de kaartentafel, met deze keer ook mooie Paaskaarten, (achter in de kerk) weer klaar staan.


Kerkdiensten agenda

Zondag 24 maart 2024 – 10 uur

Ds. H. Jumulet uit Erica.    > Palmzondag

< Paascyclus 2024 >

-Donderdag 28 maart  – 19.30 uur

Witte donderdag: Viering v h Heilig Avondmaal. 


-Vrijdag 29 maart  –  19.30 uur

Goede vrijdag: Een wake bij het kruis.   


-Zondag 31 maart –  10.00 uur 

Paaszondag:  Het feest van de Opstanding.


Voorganger, alle diensten: Ds. Pieterjan de Buck