‘Leven in het licht van Pasen’

Allemaal hartelijk welkom op deze feestelijke Paasmorgen. Wij vieren vandaag het feest van de opstanding. De voorganger van deze Paasochtend is onze eigen predikant Ds. Pieterjan de Buck.

De organist is vanmorgen Jouke Hordijk uit Sleen.

Na de dienst, is iedereen van harte welkom om samen een bakkie koffie of thee te komen drinken. Achterin de kerk (onder het orgel), is er dan weer de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en even bij te kletsen en te praten.


-Dienst volgende week zondag:

 Aanstaande zondag 7 april is het de zondag van

‘Beloken Pasen’. Op deze zondag na Pasen gaat voor   Ds. J. van Slageren uit Zwolle. De organist is dan Geert Meendering uit Borger.


-Collecte van vandaag:

De rondgangscollecte van vanmorgen is voor de Diaconie (Paascollecte-Columbia) én de collecte bij de uitgang is voor de instandhouding van onze eredienst hier in Dalen. Collectemunten zijn verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen, tel. 0524 795028. Volgende week zondag is het de eerste zondag v d maand en zijn de munten ook, na de dienst, in de consistorie te koop.


Autodienst:

Wilt u graag naar de kerk, maar u hebt geen vervoer? Dan is er zondags de autodienst. Volgende week zondag 7 april is Heika Meppelink de chauffeur  T. 06 10814647


-Paascollecte 2024:

Afgelopen week zijn door vele vrijwilligers de enveloppen van de Paascollecte weer bij u in de bus gedaan. Uw bijdrage voor deze collecte besteden we zorgvuldig aan waardevolle projecten en activiteiten. Van harte bij u aanbevolen.


-Spreuk van de week:

De dood is niet het doven van het licht, maar het uitblazen van de lamp omdat de dag is aangebroken.


-Een groet van de gemeente:

Vorige week zondag (24 maart) zijn de bloemen gebracht bij mevr. Mepschen-Kampman, Maandehof 8 en een kaart, met groet van de gemeente, is verstuurd naar mevr. Naber-Boesjes, Maandehof 32, Dalen.


Taizéviering in Dalen:

Zondagavond 14 april,  is er in onze Dorpskerk weer een Taizédienst. Aanvang om 19.00 uur. Een Taizédienst  is een korte viering, met weinig gesproken woorden, stiltes en veel zang. Iedereen is van harte welkom.


-Voorjaarsdienst:

Zondag 21 april  10 uur in onze Dorpskerk v Dalen. Het is een kerkdienst i.s.m. de “Kliederkerk” met als thema   ‘Het Voorjaar’.        Wat is de kliederkerk? Kliederkerk is een vorm van kerk-zijn waarin jong en oud samen op een creatieve manier de betekenis van Bijbelverhalen ontdekken. Tijdens de voorjaarsdienst zal het “Kliederkerk-gelegenheidskoortje” een bijdrage leveren. Vind je het leuk om mee te zingen in het gelegenheidskoor in deze kerkdienst, geef je dan op via jeugd@dorpskerkdalen.nl  Wij gaan repeteren op woensdagavonden (3, 10 en 17 april) in de Weme van 18.30 tot 19.15 uur.

Iedereen is van harte welkom. 


-Bezoek aan Vincent van Goghhuis:   

Op woensdag 17 april 2024 organiseren we een excursie naar het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam (Veenoord). Iedereen is welkom om mee te gaan. Sommigen van ons zijn daar wellicht al vaker geweest, maar een hernieuwde kennis-making samen met elkaar en onder leiding van een gids, kan zeker weer nieuw licht op het Huis, op het leven van Van Gogh en op het leven in Drenthe werpen. Vertrek 10.15 uur vanaf de Weme, Hoofdstraat 24. Meer info over aanmelden, kosten, e.d. op onze kerkwebsite en in de Zandloper van april.


AGENDA

-Zondag  14 april  –  10.00 uur

Ds. Pieterjan de Buck


-Zondagavond  14 april  –  19.00 uur !

Ds. Pieterjan de Buck Taizéviering


-Zondag  21 april  –  10.00 uur

Ds. Pieterjan de Buck. Voorjaarsdienst