Welkom allemaal op deze lenteochtend in de Dorpskerk van Dalen. Vanmorgen vieren wij de lente in een dienst met als thema het ‘VOORJAAR’ dit i.s.m. de “Kliederkerk”. Tijdens deze voorjaarsdienst wordt medewerking verleend door jong en oud. Muzikale medewerking is er van een gelegenheids-koor én een solo-optreden. De voorganger vanmorgen is onze eigen dominee Pieterjan de Buck en de organist is Bert van der Klis uit Emmen.

Na de dienst, is iedereen uitgenodigd om samen een bakkie koffie of thee te komen drinken. Achterin de kerk (onder het orgel), is er dan weer de gelegenheid om elkaar te ontmoeten  en samen even bij te kletsen en te praten.


-Dienst volgende week zondag:

In de dienst van komende zondag 28 april gaat ook weer voor onze eigen Ds. Pieterjan de Buck en de organist is dan Gerrit Bekkering uit Hoogeveen.


-Collectes vandaag:

De rondgangscollecte van vanmorgen is voor de Diaconie (Algemene Diaconale Doelen) én de collecte bij de uitgang is voor de instandhouding van onze eredienst hier in Dalen. Collectemunten zijn verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen, tel. 0524 795028


-Filmavond in de Weme:

Iedere derde dinsdagavond van de maand (m.u.v. juli en augustus) is er de filmavond in de Weme. Een avond met een mooie film en een goed verhaal. Voor de eerste film wijken we van dat patroon af: die wordt gehouden op de vierde woensdag, 24 april, 19.30 uur. Op die avond is er de ultieme Van Gogh-film ‘At Eternity’s Gate’. Na afloop van de film kunnen we nog kort met elkaar napraten en vervolgens iets drinken. De film is gratis! (exclusief de consumpties) De keuze van films in de komende maanden wordt steeds van tevoren in De Zandloper bekendgemaakt.


-Om alvast in de agenda te zetten:   

Feest van de Geest 2024 . 9 -11 en 12 mei, 18 – 19 en 20 mei. Meer informatie in de volgende Zondagsbrief.


-Een groet van de gemeente:

Vorige week zondag 14 april zijn de bloemen uit de kerk, gebracht naar dhr. H. Wilting, Oostereind 10 en een kaart, met groet van de gemeente, is verstuurd naar fam. Weerink-Terpstra, aan de Drift 4 in Dalen.


-Popkoor Sing & Swing in de Dorpskerk:

In het kader dat het dit jaar 200 jaar geleden is dat onze dorpskerk werd herbouwd organiseert de activiteiten-commissie van de Dorpskerk in Dalen een concert met Popkoor Sing & Swing. Een bruisend concert met pakkende popsongs, mooie ballads en verrassende medleys, op zondagmiddag 28 april 2024 vanaf 14.30 uur.

De kaarten à €.5,00 zijn verkrijgbaar bij Drogisterij Annico.


-Drents kwartier in Dorpskerk van Dalen.

Vanaf woensdag 24 april is iedereen uitgenodigd om van 9.10-9.30 uur samen een kort moment van bezinning te houden.  Een oase van rust in de ‘drukte van het leven’. Meer informatie over dit Drentse kwartier in de nieuwe Zandloper en op onze Kerkwebsite.


-Autodienst:

Wilt u graag naar de kerk, maar u hebt geen vervoer? Dan is er zondags de autodienst. Volgende week zondag 21 april is Kees  Matthijsse de chauffeur. Gelieve uiterlijk de zaterdagavond er voor, even bellen met Kees tel. 0524 550696


-Open Bijbellezen:

Om met elkaar te ontdekken hoe woorden uit de bijbel raken aan ons leven is er iedere dinsdagmorgen van 8.45 – 9.15 uur een half uur ‘Open Bijbellezen. ‘Open bijbellezen’ wil zeggen: we leggen de bijbel open en lezen met een ‘open mind’ vers voor vers. Na elk vers stoppen we en vragen we aan elkaar of iets ons opvalt, of een woord iets te zeggen heeft of een vraag oproept. Meer informatie over aanmelden op de dinsdagmorgen bij dominee Pieterjan de Buck: tel. 06-30382415 of via het <contactmenu> op deze site.


-Spreuk van de zondag:

Reizen vol verwachtingen is vaak beter,

dan aankomen. Niet jouw bestemming is het doel,

maar de reis is de bestemming.


AGENDA

 -Zondag 5 mei  –  10.00 uur

Ds. Pieterjan de Buck.


-Zondag 12 mei – 10.00 uur

Ds. Pieterjan de Buck.


-Zondag 19 mei – 10.00 uur 1e Pinksterdag

Ds. Pieterjan de Buck.