Afgelopen periode zijn er een aantal wijzigingen geweest in de Bulgarij-werkgroep. Na een geslaagde reis naar Bulgarije hebben Sjouke van der Veen en Gerda Kos besloten zich aan te sluiten bij de Bulgarije-werkgroep, net als onze dominee Peter den Braanker. Op dit moment bestaat de werkgroep uit tien mensen. De afgelopen twee jaar was Sieta Oosterhof de voorzitter, in oktober heeft Gerda het voorzitterschap over genomen.

Verkoop Pannenkoeken en Donuts op de Najaarsmarkt.

Verkoop Pannenkoeken en Donuts op de Najaarsmarkt.

Tijdens de zomermarkt en de najaarsmarkt hebben we als Bulgarije-werkgroep pannenkoeken gebakken voor Bulgarije. Op de najaarsmarkt hebben we ook donuts verkocht volgens Bulgaars recept van Eli. Tijdens ons verblijf in Bulgarije logeerde een deel van de groep bij Eli in huis. Zij kregen bij het ontbijt deze donuts. Omdat deze erg in de smaak vielen, hebben we het recept gevraagd. De donuts die we verkochten, waren gebakken door Peter Hollenga en Kees Matthijsse. De opbrengst van de zomermarkt en najaarsmarkt was ongeveer € 200,- Dit bedrag willen we gebruiken voor de omheining die onze gemeenteleden bouwen bij het klooster in Bulgarije. Het doel van deze omheining is om de koeien van de buren buiten de oogst van het klooster te houden.

Op dit moment zijn we bezig om plannen te maken voor het bezoek van de Bulgaren aan Dalen. Het bezoek zal plaats vinden in februari. We willen de mensen, net al vorig jaar, weer uitnodigen tijdens het stamppotbuffet. In Bulgarije wordt veel gezamenlijk gedaan in de gemeente. Door de Bulgaren uit te nodigen tijdens het stamppotbuffet kunnen ze kennismaken met een grote groep mensen van onze gemeente.

Net als tijdens de vorige bezoeken komen de mensen uit Bulgarije op eigen kosten naar Nederland. In Dalen zullen ze in gastgezinnen verblijven. Mocht u het leuk vinden een aantal Bulgaren te logeren te krijgen dan kunt u ons dit laten weten.

Tijdens het bezoek willen we een aantal activiteiten doen met onze gasten. Ook hier bent u van harte welkom om mee te doen. U kunt zich aanmelden per mail aan Gerda Kos.