Feest van de Geest 2018:  thema Levensadem.

Mei 2018

Ook dit jaar doen wij als Dorpskerk Dalen, samen met 13 kerken in de regio Midden en Zuidoost Drenthe, weer mee met het Feest van de Geest 2018.

19 kunstenaars zullen hun kunstwerken in één van deze kerken  laten zien. Het thema is dit jaar “Levensadem”.

                               De kerk is geopend 10, 12 en 13 mei en 19 mei t/m 21 mei van 13.00 uur en 17.00 uur.

 

Neshamah (adem) chayim (leven) ruach (wind, adem, lucht, geest) De levensadem

Meer informatie op de website:

Feest van de Geest

De eerste keer dat gesproken wordt over de ‘levensadem’ (neshamah chayim, de ‘adem des levens’ in de Statenvertaling) is in Genesis 2:7. Daar wordt ons gezegd dat deze werd geblazen in de neusgaten van de mens die God had geschapen en dat het gevolg daarvan was dat de mens een levende ziel werd (chaiyah naphesh). De eerste waarheid die we daarom leren over de ‘levensadem’ is dat het een directe uitstroming van God is. Het onderzoek naar en het begrijpen van deze uitdrukking is daarom van het allergrootste belang, aangezien het deze levensadem is die leven geeft aan ieder van ons en die ons tot levende zielen maakt.