De jaarlijkse  <boekenmarkt/fancy-fair>  in en bij de dorpskerk van Dalen vindt plaats op zaterdag 13 oktober. Tijd: 10.00-15.00 uur. Er worden duizenden boeken aangeboden verkregen uit schenkingen en nalatenschappen. De meest uiteenlopende genres zijn vertegenwoordigd, ook interessant voor verzamelaars.

Dankzij de inzet van tal van vrijwilligers worden tal van lekkernijen aangeboden. Hierbij moeten we denken aan jams, ingemaakte vruchten en een keur aan taarten. Bovendien wordt er koffie geserveerd met knieperties.

Nieuw is het aanbod van  (miniatuur) treinen.

Ook zijn er activiteiten op het gebied van   bloemschikken en maken van kaarten . Tevens worden er mooie lappen stof en wol aangeboden, voor meerdere doeleinden bruikbaar (kleding, quilten enz.). De opbrengst is bestemd voor het onderhoud van de kerk .