Mededelingen van de Kerkenraad

Beste mensen,

Zoals u zult begrijpen en wellicht ook wel had verwacht, kan de viering van de zeer gewaardeerde kerstavonddienst in onze dorpskerk niet doorgaan.  Er mogen maximaal 30 kerkgangers in de kerk. Ziet u al voor u hoe we na 30 personen de deur moeten sluiten en moeten aangeven: Nee, u mag er niet in. Dat kunnen we natuurlijk niet laten gebeuren, dan helaas maar niemand in onze dorpskerk op 24 december. Wat dan wel?

Nu, om toch de dorpskerk met kerst te verbinden met ons allen gaan we in de weken voor kerst opnames maken welke betrekking hebben op het kerstfeest. Natuurlijk zal het kerstevangelie door Dominee den Braanker, orgel en andere muziek en zang te beluisteren zijn. Hiervoor zal door verschillende groepjes waaronder de zondagschool worden meegewerkt. We willen ook beelden uit onze omgeving, mooie plekjes  die een kerstsfeer uitstralen, bijvoorbeeld uit het dorp, hierin opnemen. We hopen dat we op deze manier toch op kerstavond een verbinding met elkaar kunnen bewerkstelligen.

Het geheel kan dan o.a. via deze website (www.dorpskerkdalen.nl) vanaf 24 december 17.00 uur worden bekeken en  afgeluisterd op een tijdstip wat u zelf past.

We houden u via de zondagsbrief en de kerkwebsite op de hoogte.

*Eerste kerstdag is er wel een dienst in onze kerk, normaal om 10.00 uur.

En dan hebben we, mocht de belangstelling te groot worden, “de Weme” als extra ruimte. We zullen hier een scherm opzetten en de ruimte in kerstsfeer aankleden zodat ook hier mensen de dienst kunnen mee vieren. Vanzelfsprekend zal ook deze dienst normaal worden uitgezonden.