Welkom in onze Dorpskerk van Dalen. Deze zondagmorgen gaat voor Ds. F de Boer-Knegt uit Dalen. En Jouke Hordijk bespeelt het orgel. Na de kerkdienst staat voor iedereen ook de koffie of thee klaar. U bent allemaal van harte welkom!

Voor de dienst oefenen wij lied 296  ‘Die de morgen ontbood’  (wisselzang)

Volgende week 11 september gaat in onze kerk voor:  Mevr. J Maatjes uit Oosterhesselen.


Collectes:

Tijdens de dienst is er geen rondgangscollecte, maar bij de uitgangen staan collecteschalen, voor de diaconie (Kerk in Actie – Myanmar) én voor onze kerk. Collectemunten hebben de voorkeur en zijn op doordeweekse avonden verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen. Tel. 0524 795028. U kunt overmaken, of gelijk betalen.  Vandaag is het de eerste zondag van de maand. U kunt daarom de munten ook kopen, na de dienst, in de consistorie.


Kerk in Actie – Diaconiecollecte 4 sept:

Gezinnen in Myanmar waarvan een kind of volwassene gehandicapt is, zijn extra kwetsbaar. Zij behoren vaak tot de allerarmsten en hebben daarnaast te maken met extra (medische) kosten. Kerk in Actie ondersteunt deze gezinnen niet alleen met zorg en revalidatie, maar helpt mensen met een handicap ook bij het vinden naar werk. Van harte aanbevolen!


Je mag gelukkig zijn:

Omdat er iemand is,  die aan je denkt                                                               die er is voor jou, die met je meevoelt.

Omdat er iemand is die je eenzaamheid doorbreekt,                                          die je hand vasthoudt, die in je ogen kijkt.

Omdat er iemand is, die over je haar strijkt                                                          die je toelacht, die je wang beroert.

Omdat er iemand is, die met je zwijgt                                                                en -wanneer je dat wilt- met je spreekt.

Je mag gelukkig zijn…….


Vakantie:

Van maandag 22 aug. t/m zondag 11 sept. heeft onze predikant Ds. P den Braanker vakantie. Indien nodig kunt u altijd contact opnemen met onze voorzitter Hanneke Koops. Tel: 06 48425561  – koopshakstee@gmail.com


Autodienst:

Volgende week zondag 11 september wordt de autodienst verzorgd door Geertje Goelema uit Dalen. Graag (uiterlijk) een dag van te voren even een berichtje.  Tel. 0524 550556


Groet van de gemeente:

De bloemen van vorige week zondag waren voor dhr. Henk de Jonge aan de Voorkamp 3 in Dalen. Een kaart, met een groet van onze gemeente, is verstuurd aan mevr. Hoving-Epping aan Westereind 8, in Wachtum.


Aan Tafel – intekenlijst:

Over drie weken alweer, begint het nieuwe winterseizoen met de traditionele Startzondag. Het thema van dit seizoen is ‘Aan Tafel’  Na de dienst op zondagmorgen 25 september gaan we met z’n allen ‘Aan Tafel’ in de Weme, waar een heerlijke lunch klaar staat. (soep met broodjes) De intekenlijst hiervoor ligt de komende zondagen op de Avondmaalstafel. U bent van harte welkom!


Startzondag – project Diaconie:

Oók op Startzondag, begint het jaarlijkse Diaconieproject, die dit jaar bestemd is voor de stichting Duo-Fietsen in Dalen. Samen fietsen is: samen bewegen en genieten van de natuur én het onderlinge contact! Meer nieuws volgt!


Om alvast in de agenda te zetten:

Elvisdienst op zondag 23 okt. Dorpskerk Dalen


 Agenda                                        

Zondag 18 september  –  10.00 uur

Ds. P den Braanker  Viering Avondmaal


Zondag 25 september  –  10.00 uur

Ds. Peter den Braanker  Startzondag!


Zondag 2 oktober  –  10.00 uur

Ds. Peter den Braanker  Doopdienst