Vandaag starten wij in onze dorpskerk van Dalen, de eerste zondag van het nieuwe (winter)seizoen. De voorganger op deze Startzondag is Ds. Peter den Braanker en Gea Wolters bespeelt  vanochtend  het orgel.  Na de dienst van deze morgen, gaan we met z’n allen ‘Aan Tafel’ in de Weme, waar we tijdens  de lunch de nieuwe stoelen kunnen uitproberen.

Voor het begin van de dienst zingen wij het lied  v d maand. Voor september is dit Lied 843:  “Wat te kiezen, leven, dood, afgod geld, genadebrood?”

Volgende week zondag 2 oktober vindt de doop plaats van Marit Meijerink en Lucas Joan de Wit. Fijn dat er weer een doopdienst is. De voorganger in deze doopdienst is ‘onze eigen’ dominee Peter den Braanker. De aanvang is gewoon om 10 uur.


Collectes:

Tijdens de dienst is er geen rondgangscollecte, maar bij de uitgangen staan collecteschalen, voor de diaconie (Project Diaconie)) en voor de kerk. Collectemunten hebben de voorkeur en deze zijn verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen. Tel. 0524 795028. U kunt de munten dan  gelijk betalen, of later overmaken.


Groet van de gemeente:

Vorige week zondag waren de bloemen voor dhr. Victor van der Laan aan de Fonteinstraat in Dalen. Een kaart met een groet van onze gemeente, is verstuurd naar mevr. A de Boer-Kroezen, Wilgenstraat 26, ook in Dalen.


Elvis-dienst op zondag 23 oktober:

Een dienst die geheel in het teken staat over het verhaal en de muziek van Elvis Presley. De muziek-repetities in onze kerk van Dalen, zijn al in volle gang……


Startzondag project Diaconie:

  • Stichting Duofietsen, werkgroep Dalen

Op Startzondag begint het diaconieproject wat eindigt in de Oogstdienst van 6 november 2022.  Duo-fietsen is plezier voor twee! Samen bewegen en genieten van de natuur én van het persoonlijke contact. Wat is dat mooi om dit in eigen dorp te doen, wanneer het ‘alleen-fietsen’ moeilijk wordt of niet meer mogelijk is. Dit Diaconieproject in eigen dorp wordt daarom ook van harte aanbevolen.


Autodienst:

Volgende week zondag 2 oktober wordt de autodienst verzorgd door Hanneke Koops uit Wachtum. Graag (uiterlijk) een dag van te voren even een berichtje naar Hanneke Tel. 06 48425561


Zondagsschool:

Vandaag, zondag 25 september is het startzondag. Het thema van dit jaar is ‘Aan tafel!’ We beginnen in de kerk, daarna naar de Weme en als afsluiting lunchen we met soep en broodjes. Op zondag 2 oktober is er een doopdienst en hier willen we graag met alle kinderen bij aanwezig zijn. Komen jullie ook? Met of zonder je ouders erbij, dat maakt niets uit. Je bent welkom! Na het dopen, wat heel speciaal is voor de papa, mama en de baby; gaan we naar de Weme. Iedereen vanaf 4 jaar is van harte welkom!


Om alvast in de agenda te zetten:

 Op zaterdag 22 oktober gaan we voor de eerste keer in het nieuwe seizoen weer samen ‘Aan Tafel’. Degenen die mee willen helpen met koken, zijn om drie uur van harte welkom. Om zes uur gaan dan we dan met z’n allen aan tafel. Opgave bij Jeannet, tel. 0524 551251 (meer info volgt!)


Agenda                                        

Zondag 9 oktober –  10.00 uur

Dhr. Vos uit Vriezenveen.


Zondag 16 oktober  –  10.00 uur

Ds. Peter den Braanker


Zondag 23 oktober – 10.00 uur

Ds. Fred Omvlee  Elvis Presley-dienst