Tweede Advent

Op 27 november zijn de Adventsdagen begonnen: de tijd van de ‘donkere’ dagen voor Kerstmis en uitzien naar het licht. ‘Advent’ komt van het Latijnse woord Adventus, dat komst betekent. Iedere zondag, tot aan het kerstfeest, steken wij één kaars meer aan. Vandaag de tweede kaars. In deze Tweede Adventsdienst gaat voor Ds. Peter den Braanker uit Dalen. De organist van vanmorgen is Geert Meendering uit Borger.

Het lied van de maand  in december: Lied 438  1 en 4 ‘God lof!  Nu is gekomen Gods aangename tijd

Iedereen is van harte welkom om na de dienst, achter  in de kerk, samen een kop koffie/thee te drinken om elkaar samen te ontmoeten en na te praten.


Dienst(en) volgende week zondag:

 Op zondag 11 december is het de Derde Advent. Op deze derde Adventszondag wordt Jagger Laisina gedoopt. De voorganger in deze doopdienst is dan onze eigen dominee Peter den Braanker. Aanvang 10.00 uur.

Ook op deze zondag, is er ‘s avonds om 19.00 uur weer een ingetogen Taizéviering in onze Daler Dorpskerk. Deze Taizéviering heeft als thema: ‘Stilte en Liefde’. Voel je welkom in deze viering van stilte en gebed.


De Collectes van vandaag:

Tijdens de dienst is er geen rondgangscollecte. Bij de uitgangen zijn er de schalen voor de diaconie (Kerk in Actie – Syrische vluchtelingen) én voor de kerk. Collecte-munten hebben de voorkeur en deze zijn verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen. Tel. 0524 795028. Vandaag is het de eerste zondag van de maand. U kunt de munten dan ook kopen, na de dient, in de consistoriekamer.


Autodienst 11 december:

 Volgende week zondag 11 december is de chauffeur van de autodienst Henk Dekker. Graag uiterlijk een dag van te voren even bellen met Henk: Tel. 0524 223742


Een groet van de gemeente:

Vorige week zondag 27 november, waren de bloemen voor Kees Matthijsse aan de Kolkakkers 34, in Dalen.  Een kaart, met groet van de gemeente, is verstuurd naar Jan van ’t Hull, Maandehof 30, ook in Dalen.


Zondagsschool in december:

 Zondag 11 december is er weer Zondagsschool. We beginnen in de kerk, waar die morgen Jagger Laisina wordt gedoopt. Na het dopen gaan we naar de Weme.


Kaartverkoop:

Vandaag op, zondag 4 december, is er  weer de maandelijkse kaartverkoop (na de dienst), achterin de kerk. Deze keer heeft Hennie op de tafel prachtige kerstkaarten.  Van harte aanbevolen!


Spreuk:

Als je troebel water met rust laat,
wordt het vanzelf helder.        Lao Tse (Chinees filosoof)


Actie kerkbalans – december 2022:

Geef voor de kerk van morgen!

In de maand december start in Dalen weer de jaarlijkse actie Kerkbalans. Vindt u de kerk ook een plek van betekenis, voor uzelf, voor anderen? Want dat willen we graag zijn én blijven. De kerk kan er alleen zijn, voor anderen en voor u, door uw bijdrage!

In de komende week van 5 t/m 10 december ontvangt u thuis de kerkbalansformulieren. De week daarna, van 12 t/m 16 december worden dan de antwoordenveloppen, met daarin de toezeggingen, weer opgehaald.


 Agenda                              

Zondag 18 december – 10.00 uur

Ds. Frans de Boer Knegt

Vierde Advent


Kerstavond 24 december – 21.00 uur

Ds. Peter den Braanker                                       

M.m.v. Kerst-muziekgroep o.l.v. Karin Heeling


Zondag 25 december – 10.00 uur

Ds. Peter den Braanker

Eerste Kerstdag