Aan uw tafel

U nodigt mij aan tafel, om dicht bij U te zijn
Te proeven van het leven
dat U deelt door brood en wijn
U leidt mij in de stilte, ik volg U met ontzag
Een plaats van rust

waar ik U ontmoeten mag     

Sela

 

Vanmorgen vieren wij de maaltijd van brood en wijn. Iedereen is van harte welkom, om deze maaltijd in onze Dorpskerk van Dalen,  mee te vieren. In deze Avondmaalsdienst gaat voor onze eigen dominee Peter den Braanker. Organist Geert Meendering, uit Borger, bespeelt deze ochtend de toetsen van het orgel.
Het lied van de maand juni, is Lied 119a: 1 en 4          ‘Uw woord omvat mijn leven en tilt het aan het licht’

Na de dienst, is er achter in de kerk, gelegenheid om met elkaar een bakkie koffie of thee te drinken. Elkaar te ontmoeten en weer even bij te praten. Iedereen is van harte welkom!


Dienst volgende week zondag:

Zondag 18 juni, gaat in de Eredienst voor Ds. De Boer-Knegt uit Dalen. De organist is die ochtend Bert van der Klis uit Emmen. Aanvang ook weer om 10.00 uur.


Autodienst:

Volgende week zondag 18  juni, is de chauffeur van de autodienst Geertje Goelema. tel. 0524 550556


-Kaartverkoop vandaag:

Na de dienst heeft Hennie weer de kaartentafel met mooie kaarten klaarstaan. Van harte aanbevolen!


-Kliederkerk Dalen:

Kliederkerk is een plek waar iedereen zich thuis mag voelen. Voor kinderen, jongeren en volwassenen die het leuk vinden om creatief bezig te zijn. De Kliederkerk van deze morgen is de laatste van dit seizoen. U kunt (na de dienst) nog tot 12 uur een kijkje nemen. U bent van harte welkom in de Weme aan de Hoofdstraat 24.


-De Collectes van vandaag:

Tijdens de dienst van deze ochtend is er geen rondgangscollecte. Bij de uitgangen zijn er de schalen voor de diaconie ( Protestantse Stichting Diaconaal Vakantiewerk) én voor de kerk. Omdat het alsmaar moeilijker wordt contant geld te storten, vragen wij u zoveel mogelijk met collecte-munten uw gift te geven. Verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen, tel. 0524 795028.


-Een groet van de gemeente:

Vorige week, zondag 4 juni, waren de bloemen voor de fam. Uineken aan de Kolkakkers 94 in Dalen.  En een kaart, met groet van onze gemeente, is verstuurd naar de fam. Pouw, Kruisakkers 3 in Dalen.


-‘Het Vakantiebureau’ – diaconiecollecte:

Het vakantiebureau organiseert het hele jaar door vakanties voor mensen die niet (meer) zelfstandig op vakantie kunnen. Zij doet dit vanuit een protestants-christelijke achtergrond. Het vakantiebureau is onderdeel van de Protestantse Stichting Diaconaal Vakantiewerk (PSDV) en verbonden met de Protestantse Kerk Nederland.

Ouderen met of zonder zorgvraag, mantelzorgers, mensen met een meervoudige beperking en gezinnen met weinig geld. Iedereen is welkom, ongeacht geloof of achtergrond. Er is voor iedere gast een passend zorgaanbod! Een overzicht van alle vakanties leest u op www.hetvakantiebureau.nl. Vandaag, zondag 11 juni,  is de diaconie-collecte in Dalen bestemd voor het vakantiebureau en wordt van harte bij u aanbevolen.


Spreuk van de zondag:

Blijf geloven dat een ander,

ook voor jou wat over heeft.

Blijf altijd geloven in de liefde,

alle dagen dat je leeft.


Agenda

Zondag 25 juni  –  10.00 uur

Ds. Peter den Braanker.


Zondag 2 juli  –  10.00 uur

Ds. Peter den Braanker


Zondag 9 juli  –  10.00 uur

Dhr. A. Metselaar uit Hoogeveen