Nieuwe Dag

Het is een nieuwe dag, de weg ligt open,

er is licht en lucht, er is niet veel nodig

Er zijn lange nachten, er zijn diepe dalen,
er zijn veel gedachten, waarin je kunt verdwalen

Er gaat veel verloren, voor wie blijft dromen
Maar wat vergaat, vergaat  voor wat zal komen

Er zijn nieuwe woorden, nieuwe wegen,
nieuwe kleuren en een ander licht
Het is een nieuwe dag en niets, niets herhaalt zich

                                                                Stef Bos

Welkom op deze nieuwe morgen, een nieuwe zondag! Op deze nieuwe dag gaat in de dienst van vanmorgen Ds. Peter den Braanker voor. Geert Meendering, uit Borger,  is de organist vanochtend.

Het lied van de maand juli, is Lied 304, 1, 2 en 3       ‘Zing van de Vader die in den beginne’

Na de dienst, is iedereen van harte welkom om samen een bakkie koffie of thee te komen drinken. Achterin de kerk (onder het orgel), is er dan weer de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en even bij te kletsen en te praten.


Dienst volgende week zondag:

 Zondag 30  juli, gaat ook onze eigen dominee Peter den Braanker weer voor. De organist is die ochtend (ook weer) Geert Meendering uit Borger. Aanvang 10.00 uur.


-De Collectes van vandaag:

 Tijdens de dienst van deze ochtend is er geen rondgangscollecte. Bij de uitgangen zijn er de schalen voor de diaconie (algemeen) én voor de kerk. Omdat het alsmaar moeilijker wordt contant geld te storten, vragen wij u zoveel mogelijk met collecte-munten uw gift te geven. Verkrijgbaar aan de Meester Cassastraat 62 in Dalen, tel. 0524 795028.


Autodienst:

Volgende week zondag 30 juli, is de chauffeur van de autodienst Henk Dekker.  Wilt u naar de kerk en hebt u geen vervoer? Bel dan (uiterlijk zaterdags voor de dienst) even met Henk  tel. 0524 223742


-Een groet van de gemeente:

Vorige week (zondag 16 juli) zijn de bloemen bezorgd bij fam. Oldejans, Achterkamp 10 in Dalen. En een kaart met een groet van onze gemeente, is verstuurd naar mevr. Van Huizen, Meulenhof 11 ook in Dalen.


-Zomeravondmarkten:

Inmiddels is in Dalen de eerste zomeravondmarkt al weer geweest. De volgende markten zijn op  woensdagavond 26 juli en 2 augustus. Als Dorpskerk van Dalen zijn wij dan ook weer present met de traditionele bazaar in de Weme en de kraam met de heerlijke kniepertjes.  Iedereen is van harte welkom!


-Een nieuwe Cantorij voor de Zanddorpen!

Het plan is om, met een start op 14 september, te beginnen met een cantorij in een nieuwe opzet. Samengesteld uit zangers en zangeressen uit de verschillende Zanddorpen. Daarbij is het doel om op regelmatige basis een bijdrage te leveren in vieringen in één van de Zanddorpen. Meer informatie over deze nieuwe cantorij, bij organist en dirigent Jouke Hordijk tel. 0591 362361 én…. op onze kerkwebsite: www.dorpskerkdalen.nl (menu laatste nieuw/algemeen)


-Uitnodiging informeel afscheid:

Van harte nodigen wij u uit om tijdens een gezellige BBQ op een informele wijze afscheid te nemen van de familie Den Braanker. Dit zal plaatsvinden in de pastorietuin op 13 augustus, vanaf  16.00 uur. U kunt zich hiervoor opgeven per mail bij Hanneke Koops (koopshakstee@gmail.com) óf op de lijst die op de volgende zondagen in de kerk zal liggen: 23 juli (vandaag) en op 30 juli en 6 aug. Er zijn geen kosten aan verbonden, iedereen is van harte welkom!


-Spreuk van de zondag:

Als een ‘bloem’ niet bloeit; repareer dan de omgeving, niet de bloem. 

Alexander den Heijer


 Agenda

Zondag 6 augustus  –  10.00 uur

Ds. Peter den Braanker


Zondag 13 augustus  >  11.00 uur ! 

Ds. Peter den Braanker

 *Afscheidsdienst Ds. Peter den Braanker


Zondag 20 augustus  –  10.00 uur

Drs. J. Maatjes uit Oosterhesselen