Eerste Adventszondag

 Welkom op deze eerste adventszondag, waarin voorgaat dhr. G. Stevens uit Aalden. De organist is deze morgen Geert Meendering uit Borger. M.m.v. de nieuwe Zanddorpencantorij o.l.v. Jouke Hordijk.

Iedereen is ook van harte welkom om na de dienst de ontmoeting en verbinding te zoeken en onder het genot van een kopje  koffie of thee even na te praten:


-Dienst volgende week zondag:

Volgende week zondag, 10 december, is er ’s morgens om 10.00 uur geen kerkdienst in onze Dorpskerk van Dalen. ’s Avonds om 19.00 uur is er dan de TOP2000 kerkdienst. Een dienst  die geheel in het teken staat van muziek. Ds. Fred Omvlee is de voorganger en m.m.v. koor Palet en liveband uit Steenwijksmoer, samen met project-zangers uit Dalen en Coevorden. Het thema is ‘Ont-moeten’.


-Collectes vandaag:

De rondgangscollecte tijdens deze  dienst is voor de Diaconie en bestemd voor het ‘Pastoraat PKN’. De schaalcollecte bij de uitgang is voor de eredienst hier     in Dalen. *Collecte-munten zijn verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen, tel. 0524 795028


-Kliederkerk:

Omdat er zondag 10 december geen ochtenddienst in onze Dorpskerk van Dalen is, is het dan een mooie gelegenheid om op een andere manier, met elkaar, samen kerk te zijn. Iedereen is vanaf 10.00 uur, (tot 12.00 uur) van harte welkom in de Weme. Hoofdstraat 24.


-Kerstmarkt in de Selkersgoorn:

Mooie kerstmarkt in de Selkersgoorn op zat. 9 december. De markt is van 15.00 uur tot 18.00 uur. Ook zijn er weer de bekende (lekkere) Daler Kniepertjes, dus kom op tijd!


-Spreuk van de zondag:

Als wij ons licht laten stralen, geven we onbewust andere mensen de gelegenheid hetzelfde te doen. Nelson Mandela


-Groet van de gemeente:

De bloemen van vorige week zondag 26 november zijn gebracht naar fam. Millekamp, Wendakkers 32 in Dalen. En een kaart met groet van de gemeente is verstuurd naar fam. H. Assen, Veenhuizerweg 1, Dalen.


-Autodienst naar de kerk:

Wilt u graag naar de kerk, maar  u hebt geen vervoer? Dan is er zondags de autodienst. Volgende week zondag 10 dec. (19.00 uur) is Hanneke Koops de chauffeur: tel. 06 48425561


-December-muziekmaand Dorpskerk Dalen:

Vrijdag 15 december – 19.00 uur > Toegang gratis.

Coevorder Mannenkoor, RVO orkest en Inge Tibben


Zaterdag 16 december – 20.00 uur

-Kerstconcert >Hesseler Mannenkoor HEM en ’t  veel-zijdig jonge koor NOVA uit Groningen. Entree: 15 euro


Vrijdag 22 december – 20.00 uur

Kerstconcert Volharding uit Dalen. Welkom allemaal.


 -Omzien naar elkaar:

Plotseling kan alles anders zijn.  (b.v. door ziekte, of bij een ziekenhuisopname) en is het fijn én belangrijk  om steun en aandacht van de mensen om je heen te krijgen. In deze rubriek vragen we, als u dit herkent en u wilt dit graag delen, om dit a.u.b. per mail door te geven: ps.hollenga@gmail.com  Deze week vragen we voor mevr. D. Klingenberg-Jeuring, aandacht. Haar adres is Wilgenstraat 28, 7751 AR in Dalen en ook aandacht voor H. Uneken, Wettringerlaan 13a, 7751 GV, Dalen. Dhr. Uneken is gelukkig weer terug uit het ziekenhuis en het gaat nu redelijk goed met hem.


Agenda

Donderdag 14 dec.  –  14.00 uur

Ds. H. Veltman uit Almelo.

Dienst in de Selkersgoorn


Zondag 17 december  –  10.00 uur

Mevr. H. Mertens uit Meppen

Derde Adventszondag


Zondag 24 december  –  21.00 uur

Ds. H. Veltman uit Almelo

Kerstavonddienst                                   

 (’s Morgens is er dan  geen dienst!)


 Maandag 25 december  –  10.00 uur

Ds. H. Veltman uit Almelo

Eerste Kerstdag – Kerstviering