Welkom allemaal op deze Derde Adventszondag.

Het is alweer bijna de kortste dag van het jaar. Deze  kortste dag, komende donderdag 21 december, wordt ook wel ‘midwinter’ genoemd, omdat de zon dan het laagst aan de hemel staat. Na deze kortste dag worden de dagen langzaam weer langer en de nachten korter. De winter begint, buiten wordt het kouder.

Binnen is het warm, waar vanmorgen op Derde Advent de voorganger mevr. H. Mertens uit Meppen is én de organist Geert Meendering uit Borger.


-Koffie/theedrinken na de dienst:

Iedereen is van harte welkom om na de dienst, achter  in de kerk, samen een kop koffie/thee te drinken en elkaar samen te ontmoeten, praten en even bij te kletsen.


-Dienst volgende week zondag:

Volgende week zondag, 24 dec. is  er ‘s morgens geen dienst.  ’s Avonds om 21.00 uur vieren wij dan de Kerstnachtdienst, waarin Ds. H. Veltman de voorganger is. De organist van Kerstavond is  Jouke Hordijk uit Sleen. In deze dienst is er zangmedewerking van Frans de Boer-Knegt, Lammy  van Urk  en Sjouke van der Veen. Na de dienst is er weer de bekende Glühwein en chocolademelk. Na afloop zingen we buiten het ‘Ere zij God’. Voel je welkom in deze speciale Kerstnachtdienst.


-Dienst maandag 25 december:

Op Kerstmorgen 25 december om 10.00 uur vieren wij het feest van Kerst; de geboorte van Jezus Christus. De voorganger in deze feestelijk Kerstdienst is Ds. H. Veltman uit Almelo. De organist is Geert Meendering en er is dan muzikale medewerking  van   Sjoukje de Ruiter en Irma Roelofsen uit Almelo.


-Collectes vandaag:

De rondgangscollecte tijdens deze  dienst is voor de Diaconie (binnenlands diaconaat) en de collecte bij de uitgang is voor de instandhouding van onze eredienst hier in Dalen. Collectemunten zijn verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen, tel. 0524 795028


-Groet van de gemeente:

De bloemen van vorige week, zondag 10 december, waren voor dirigente Anita Plas van koor Palet uit Steenwijksmoer, voor de voorbereiding en medewerking in de Top2000 dienst van die avond.


-Volharding in Dorpskerk Dalen:

Vrijdagavond 22 december is er in onze Dorpskerk Dalen het Kerstconcert van Volharding. Ook is er een optreden van zangeres Julia Kisjes uit Dalen. U bent van harte welkom. Aanvang: 20.00 uur > Welkom allemaal!


-Kerkbalans 2024:

De afgelopen week zijn door de vrijwilligers weer de formulieren opgehaald voor de kerkbalans van 2024. Alle medewerkers en uiteraard de gevers, allemaal hartelijk bedankt voor de inzet tijdens deze jaarlijkse actie van Kerkbalans. Hebt u de loper gemist, dan kunt u het toezeggingsformulier nog in de bus doen, bij Geertje Goelema aan de Brinken 26, Dalen


-Omzien naar elkaar:

Deze week vragen we u aandacht voor  Mevr. G Scholten uit de Oude Dalerveensestraat 14, 7751 AD Dalen

Mevr. Scholten is na een onverwachte ziekenhuisopname op 7 december, nu gelukkig weer thuis gekomen.

Top2000 dienst zeer geslaagd:

Zondagavond 10 dec. was er ’s avonds de Top2000 dienst. Een dienst met veel muziek en mooie woorden. In een hele volle kerk werden verschillende Top 2000-nummers gezongen door het koor Palet, met liveband en zangers uit Dalen en omgeving.


Agenda

Zondag 31 december  –  10.00 uur Oudejaarsdag

Dhr. A. Metselaar uit Hoogeveen


Zondag 7 januari 2024  –  10.00 uur

Ds. G. Arends uit de Krim.


Dinsdag 9 januari 2024  – 20.00 uur Nieuwjaarsreceptie

in De Weme, aanvang 20.00 uur.

We kunnen elkaar dan de hand schudden, en onder het genot van een hapje en drankje, terugkijken op 2023 en vooruitkijken naar 2024. U bent van harte welkom!