Morgenlicht – Kerstlicht

 

               Licht dat ons aanraakt en

                     ogen doen stralen

                  Licht dat ons koestert

                    en gloedvol begroet

                      Licht dat ons hult

               in een deken van warmte

                  Krachtbron van boven

                die hoop geeft en moed.

Welkom op deze Kerstmorgen in de Dorpskerk van Dalen. Vandaag vieren wij de geboorte van Jezus Christus. De voorganger van vandaag is Ds. H. Veltman uit Almelo en de organist is Geert Meendering uit Borger. Muzikale medewerking vanmorgen is er van de violistes Sjoukje de Ruiter en Irma Roelofs, uit Almelo.


-Dienst volgende week zondag:

Volgende week zondag is het Oudejaarsdag. Op deze laatste zondag van het jaar gaat voor dhr. A. Metselaar uit Hoogeveen en de organist is Jouke Hordijk uit Sleen.


 -Collectes vandaag:

De rondgangscollecte van vanmorgen is voor de Diaconie (algemene diaconale doelen) en de collecte bij de uitgang is voor de instandhouding van onze eredienst hier in Dalen. Collectemunten zijn verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen, tel. 0524 795028


-Nieuwjaarsreceptie:

Dinsdagavond 9 januari 2024  – 20.00 uur in De Weme, aanvang 20.00 uur. We kunnen elkaar dan de hand schudden en onder het genot van een hapje en drankje, terugkijken op 2023 en natuurlijk vooruitkijken naar het jaar 2024. Iedereen is van harte welkom!


 -Spreuk van de zondag:

Waar geen vertrouwen is in de toekomst, is vooruitgang onmogelijk.


-Groet van de gemeente:

De bloemen van vorige week, zondag 17 december, zijn bezorgd bij mevr. Scholten-Wigchers aan de Oude Dalerveensestraat 14 in Dalen. En een kaart, met groet van de gemeente is verstuurd naar fam. K. Pouw aan de Kruisakkers 3, ook in Dalen.


-Kerkbalans 2024:

De afgelopen weken zijn door de vrijwilligers weer de formulieren opgehaald voor de kerkbalans van 2024. Alle medewerkers en uiteraard de gevers, allemaal hartelijk bedankt voor de inzet tijdens deze jaarlijkse actie van Kerkbalans. Hebt u de loper gemist  en/of wilt u nog een toezegging doen, dan kunt u bellen of het toezeggingsformulier in de bus doen, bij Geertje Goelema aan de Brinken 26, Dalen tel. 0524 550556


-Omzien naar elkaar:

Plotseling kan alles anders zijn.  (b.v. door ziekte, of bij een ziekenhuisopname) en is het fijn  én belangrijk om steun en aandacht van de mensen om je heen te krijgen. Juist met deze kerstdagen. In deze rubriek vragen we, als u dit herkent en u wilt dit graag delen, om dit a.u.b. per mail door te geven:  ps.hollenga@gmail.com  Deze week vragen we aandacht voor mevr. M. van Huizen-Vis. Na een heel lange revalidatie is Meiny nu eindelijk weer thuis, aan de Meulenhof 11, 7751 AE Dalen.


-Autodienst naar de kerk:

Wilt u op Oudejaarsdag graag naar de kerk, maar  u   hebt geen vervoer? Dan is er ook op Oudejaarsdag de autodienst. Komende zondag 31 december is Geertje Goelema de chauffeur. Bel uiterlijk de avond van tevoren met Geertje:  tel. 0524 550556


Agenda

Zondag 7 januari 2024  –  10.00 uur

Ds. G. Arends uit de Krim.


Dinsdag 9 januari 2024  –  20.00 uur

Nieuwjaarsreceptie in de Weme  


Zondag 14 januari 2024  –  10.00 uur

Dhr. A. Metselaar uit Hoogeveen


Zondag 21 januari 2024  –  10.00 uur

Mevr. H. Mertens uit Meppen