Een jaar rond

Zo liep ik eens in een stille tijd

met steeds dezelfde wijzers

ze verwezen wel, maar bewogen langzaam

steeds weer richting hoge cijfers

 

Ik wilde ze verzetten naar terug

om nog eens te beleven hoe dat was

maar ze konden slechts alleen vooruit

en herinneringen geven

 

Zo liep ik uit de pas in licht en donker

een jaar rond met vertraging in elk seizoen

om stil te staan en weer door te lopen

in het nu, voorbij, het toen

 

Maar met de warmte van het licht

zullen we overal samen delen

zo loop én hoop ik net als u elke dag in voorspoed

een nieuw jaar tegemoet

  Erna Kagenaar


-Dienst volgende week zondag:

 Volgende week zondag, 7 januari 2024, bent u welkom  in onze Dorpskerk van Dalen, in de eerste dienst van het nieuwe jaar. Op deze zondagmorgen gaat voor Ds. G. Arends uit de Krim. Bert van de Klis uit Emmen mag, als organist, de spits afbijten in 2024.


-Collectes vandaag:

De rondgangscollecte van vanmorgen is voor de Diaconie (algemene diaconale doelen) en de collecte bij de uitgang is voor de instandhouding van onze eredienst hier in Dalen. Collectemunten zijn verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen, tel. 0524 795028


-Nieuwjaarsreceptie:

Dinsdagavond 9 januari 2024  – 20.00 uur in De Weme, We kunnen elkaar dan de hand schudden en onder het genot van een hapje en drankje, terugkijken op 2023 en uiteraard  vooruitkijken naar het jaar 2024. Iedereen is van harte welkom!


Spreuk van de zondag: Morgen is de eerste blanco pagina van een 366 pagina’s tellend boek. Schrijf een goed boek. De keuze is aan jou.

                                                                                          Brad Paisley


-Kerk in Actie:

2023 kunnen we met recht een rampjaar noemen. Dankzij uw hulp en samen met kerken ter plekke kon Kerk in Actie direct hulp bieden na aardbevingen, overstromingen en bij oorlogen. En waar Kerk in Actie begint, gaat ze door zolang het nodig is. We blijven geloven in delen, ook in 2024. Helpt u ook weer mee?


-Omzien naar elkaar:

Plotseling kan alles anders zijn.  (b.v. door ziekte, of bij een ziekenhuisopname) en is het fijn  én belangrijk om steun en aandacht van de mensen om je heen te krijgen. In deze rubriek vragen we, als u dit herkent en u wilt dit graag delen, om dit a.u.b. per mail door te geven:  ps.hollenga@gmail.com


-Autodienst naar de kerk:

Wilt u graag naar de kerk, maar u hebt geen vervoer?  Dan is er de autodienst. Komende zondag 7 januari is Kees Matthijsse de chauffeur. Bel uiterlijk de avond van tevoren met Kees: tel. 0524 550696


-Kerk met Kerst > sfeervol versierd:

Tijdens de Kerstdagen was onze Dorpskerk in Dalen weer prachtig versierd. Alle dames van de bloemengroep heel hartelijk dank voor het vele werk om er een sfeervol geheel van te maken. Ook iedereen bedankt die er voor gezorgd hebben, dat er weer een mooi en rijk versierde kerstboom in onze Dorpskerk heeft gestaan.


Agenda

Dinsdag 9 januari 2024  –  20.00 uur

Nieuwjaarsreceptie in de Weme  


Zondag 14 januari 2024  –  10.00 uur

Dhr. A. Metselaar uit Hoogeveen


Zondag 21 januari 2024  –  10.00 uur

Mevr. H. Mertens uit Meppen