Welkom allemaal, in onze Dorpskerk van Dalen, op deze tweede zondag alweer, van het nieuwe jaar 2024. Vandaag is onze voorganger Pastor A. Metselaar uit Hoogeveen. Geert Meendering uit Borger is  vandaag de organist.

Ook is iedereen van harte welkom om, na de dienst een heerlijk kopje koffie of thee met elkaar te drinken.

Elkaar te ontmoeten en/of even bij te kletsen.


-Dienst volgende week zondag:

Volgende week zondag, 21 januari 2024, gaat in onze Dorpskerk voor mevr. H. Mertens uit Meppen. De organist die ochtend  is Bert van der Klis uit Emmen.


 -Collectes vandaag:

De rondgangscollecte van vanmorgen is voor de Diaconie (Binnenlands diaconaat – Armoede in Nederland) én de collecte bij de uitgang is voor de instandhouding van onze eredienst hier in Dalen. Collectemunten zijn verkrijgbaar aan de  Mr. Cassastraat 62 in Dalen, tel. 0524 795028


-Om alvast in de agenda te zetten:

Zoals de meeste mensen nu wel weten, heeft ds. Pieterjan de Buck, momenteel predikant in de Protes- tantse kerk te Heerenveen, het beroep van onze kerk in Dalen aangenomen.  Op zondag 11 februari, 14.00 uur ! is er de intrededienst van de nieuwe dominee. Het  beloofd een mooie en bijzondere dienst te worden. De bevestiging   zal door ds. H. Veltman worden verricht.


-Martin Luther Kingdag:

Wordt ook wel kortweg MLK Day genoemd en is de jaarlijkse feestdag ter ere van de Amerikaanse dominee en politiek activist Martin Luther King. De feestdag valt jaarlijks op de derde maandag van januari, rond de tijd van Kings geboortedag (15 januari).


 -Spreuk van de zondag:

 “We must accept finite disappointment, but never lose infinite hope.”    Vert: > “We moeten eindige teleurstellingen accepteren, maar nooit de oneindige hoop verliezen.”                                    Martin Luther King


-Omzien naar elkaar:

Plotseling kan alles anders zijn.  (b.v. door ziekte, of bij een ziekenhuisopname) en is het fijn  én belangrijk om steun en aandacht van de mensen om  je heen te krijgen. In deze rubriek vragen we, als u  dit herkent en u wilt dit graag delen, om dit a.u.b. per mail door te geven:  ps.hollenga@gmail.com  Vandaag vragen wij aandacht voor mevr. M. van Huizen-Vis, die na een hele lange revalidatie weer is thuis gekomen.


-Inzameldata voor de bazaar 2024:

Zaterdag 20 januari 2024 is het weer inzamelen van goederen voor de bazaar.  Inzamelplaats is De Weme Hoofdstraat 24. We zamelen de volgende goederen in: boeken, speelgoed, kleine huishoudelijke spullen, glaswerk, lp/ cd. Geen Computers en meubelen. Voor vragen over dit inzamelen kunt u contact opnemen met: Roelof: 06 20475822 of met Henk: 06 12556592


-Kaartenverkoop:

Vandaag op, zondag 14 januari, is er weer de maandelijkse kaartverkoop in de kerk. Na de dienst   heeft Henny de kaartentafel, achter in de kerk, weer  klaar staan. Van harte aanbevolen!


-Kliederkerk:

 Vandaag is er ook om 10.00 uur weer kliederkerk. Voor jong en oud! Bent u nieuwsgierig? Voel u welkom van 10 tot 12.00 uur ! in de Weme. Zondag 11 febr. is  er geen Kliederkerk i.v.m. de intrededienst van ds. De Buck.


-Een groet van de gemeente:

Vorige week zondag (7 januari) zijn de bloemen vanuit  de kerk bezorgd bij Fam. Keuper, Iemakkersteeg 4, Dalen. En een kaart, met een groet van onze gemeente, is verstuurd naar fam. Hekhuis, Hoofdstr. 119 in Dalerveen.


Agenda

Donderdag 18 januari 14.30 uur!

Ds. H. Veltman uit Almelo

Dienst in de Selkersgoorn


 Zondag 28 januari   –  10.00 uur

Ds. H. Veltman uit Almelo

Viering Heilig Avondmaal                                   


Zondag 4 februari   –  10.00 uur

Drs. J. Maatjes uit Oosterhesselen